Још један Немања Милетић у Партизану!

Повратак у српски фудбал после годину дана.

Фудбал 25.06.2017 | 09:45
Још један Немања Милетић у Партизану!
Немања Милетић на левом боку - Немања Милетић и на десном боку. Можда и на штоперу.

Партизан је данас завршио први посао у прелазном року кад је реч о ангажовању новајлија. Међу црно-беле стигао је Немања Милетић, 26-годишњи дефанзивац, минуле сезону стандардан у дресу белгијског Вестерлоа.

У питању је бивши дефанзивац Војводине, који је у августу 2016, раздужио опрему новосадског клуба и отиснуо се у Про лигу, где је скупио 20 утакмица. Његова природна позиција је десни бек, међутим, у Хумској 1 га виде пре свега као решење за позицију штопера, упражњену одласком Николе Миленковића у Фјорентину.

Партизанов приоритет већ седмицама је управо био довођење централног дефанзивца. Иако је нови шеф стручног штаба Мирослав Ђукић одушевљен могућностима Лазара Ћирковића - јавно хваљеног за учинак у припремном периоду - јасно је да је црно-белима због такмичења на три фронта потребно више решења у одбрани. Покушавало се са Миланом Митровићем из Мерсона и Марком Симићем из Ростова, да би се обојица љубазно захвалили на понудама, менаџери су нудили Слободана Рајковића (Палермо), Борислава Јовановића(Лариса), Жарка Марковића (Каират), али ниједан није био по укусу спортског сектора.

Зато, Немања Милетић - јесте. Понајвише због чињенице да добрио познаје прилике у Суперлиги, а пре свега што може да покрива две позиције. Да буде подршка Мирославу Вулићевићу на десном беку, јер је током времена у Војводини играо на том месту, али да најпре одговори задацима у срцу одбране. Јер, у претходним клубовима, краљевачкој Слоги и чачанском Борцу, био је управо штопер, да би га Ненад Лалатовић на „Карађорђу“ прекомандовао у бека.

Немања Милетић је рођен 16. јануара 1991. године у Косовској Митровици, висок је 187н центиметара, десна нога му је јача страна, а кад је у питању статус има још годину дана уговора са Вестерлоом, па је потребно да челници Партизана нађу заједнички језик са Белгијанцима, лане су га купили од Новосађана за 450.000 евра.

Са играчем су се већ договорили и он би, буде ли текло све по плану, током наредне седмице требало да се прикључи екипи црно-белих у Словенији, где ће првак Србије, од сутра до 5. јула, одрадити завршну фазу припрема уочи почетка квалификација за Лигу шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар