Пола тима ће играти и наредни циклус!

Има и једна добра вест са Европског првенства за младе. . .

Фудбал 25.06.2017 | 23:45
Пола тима ће играти и наредни циклус!
На реду су мечеви завршнице Европског првенства за младе, али је за Србију био крај већ после два кола због једног освојеног бода у систему такмичења које не прашта киксеве.

Млада репрезентација Србије поразом се опростиле од Бидгошћа, другим на турниру, и са једним ремијем против Македоније се враћа у домовину. Утисак је да у овако тешкој групи (Шпанија, Португал и Македонија) из које практично пролази само једна екипа даље и то још без најбољег играча Сергеја Милинковић-Савића, што су објективни аргументи за разлику од среће за коју се ухватио наш селектор Ненад Лалатовић, и нисмо могли много боље.

Очекивања су била већа када је у питању бодовни салдо, али оно што више боде очи су нервоза, картони, индивидуалне грешке и лоше партије у друга два сусрета.

За неке од играча ово су били и последњи мечеви за младу репрезентацију и они ће сада моћи да играју само за сениоре, док је добра вест то да је добар део ове генерације "слободан" и за наредни циклус квалификација за Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марину.

Остајемо тако без свих играча рођених пре 1. јануара 1996. године, али селектор, још се остаје да се види ко ће то бити, ће имати добру базу, много је оних који су били и "златни".

У наредном циклусу квалификација, у којима играмо против Јерменије, Аустрије, Русије, Македоније и Гибралтара, најстарији ће бити: Филип Манојловић (Црвена звезда), Милан Гајић (Бордо), Мирослав Богосавац (Чукарички), Вукашин Јовановић (Зенит), Марко Грујић (Ливерпул), Андрија Живковић (Бенфика), Саша Лукић (Торино) и Немања Радоњић (Чукарички).

Ту су још и Борис Радуновић (Аталанта) и Немања Михајловић (Партизан) који су играли у претходним квалификацијама, док су од млађих (рођени 1997. године), на овом првенству играли и Вања Милинковић-Савић (Торино), Никола Миленковић (Фиорентина) и Ђорђе Николић (Базел).

Наравно, није немогуће да неки од ових играча не наступају за младу репрезентацију из разлога што су је "прерасли" (Лазар Марковић је рецимо могао да игра на овом ЕП), али претпоставка је да ће многи од њих остати при овом узрасту у ком ће бити најискуснији.

На крају крајева и један Бане Ивановић је за "орлиће" одиграо 38 утакмица, а да не причао о Џејмсу Милнеру који је за младу репрезентацију Енглеске уписао 46 наступа за пет година.

Није још увек званично да ли ће Ненад Лалатовић наставити свој мандат на клупи "орлића" или ће га заменити Милан Обрадовић који је играче који нису позвани за ЕП већ тестирао на две припремне утакмице током јуна и шансу дао играчима попут Луке Јовића, Срђана Бабића, Ивана Шапоњића, Милоша Пантовића, Лазара Зличића, Николе Срећковића, Немање Ћаласана, Анеса Рушевића итд.

Први меч у квалификацијама игра се већ 1. септембра против Гибралтара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар