Вејна Рунија више нико неће!

У Манчестер Јунајтеду га у најбољем случају чека клупа, док други клубови окрећу главу када чују колико пара тражи.

Фудбал 26.06.2017 | 14:00
Вејна Рунија више нико неће!
Врело лето за Вејна Рунија и Манчестер Јунајтед. Капитен репрезентације Енглеске суочава се са кризним периодом у каријери, која је изгледа доспела у ћорсокак пошто му се следеће сезоне смеши клупа за резерве на Олд Трафорду. 

Покушава искусни 31-годишњи нападач да пронађе нови клуб. Не жели да проводи време ван терена, а његови менаџери последњих дана обијају прагове од Кине до Америке како би му пронашли нови ангажман. Проблем је међутим у лови, јер када представници клубова чују да Руни тражи 300.000 фунти недељно (око 360.000 евра), колико има у Манчестер Јунајтеду, само окрену главу.

Руни има са Јунајтедом још годину дана уговора, али управа Црвених ђавола није расположена да га раскине и пусти га да оде као слободан играч. Спремни су само да се договоре, да учествују у потрази за новим клубом и чак му финансирају један део зараде док буде наступао на позајмици.

Менаџер Евертона Роналд Куман изјаснио се да би волео да врати Рунија на Гудисон, али тешко да Карамеле могу да му понуде плату коју жели. Ни са платежно моћним Кинезима нема пуно среће, јер је тамошња влада увела порез од 100 одсто на зараде страних фудбалера, а ни Рунијевој жени Колин се никако не свиђа да одгаја децу на Далеком истоку.

За сада постоји само жеља енглеског нападача да оде негде из Манчестера како више не би грејао клупу јер осећа да и даље може да игра фудбал на топ нивоу. Зато је Руни већ почео да тренира индивдуално пре прозивке Манчестер Јунајтеда која ће уследити средином јула. С надом да ће успети да пронађе стару форму која га је прославила.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бања Лука

26.06.2017 12:41

У Евертон за мање пара и спас каријере

ОДГОВОРИТЕ