Милијаш - посљедњи стријелац Звезде у групној фази!

Капитен Црвене звезде Ненад Милијаш каже да га боли што скоро деценију нису играли у групној фази неког европског такмичења.

Фудбал 26.06.2017 | 13:00
Милијаш - посљедњи стријелац Звезде у групној фази!
Милијаш није очекивао да ће баш његов гол против Бајерна бити последњи за црвено-беле у тој рунди.

Он је 25. октобра 2007. године био стрелац фантастичног гола за водјство од 2:1 против минхенског гиганта на стадиону Рајко Митић, али је Бајерн у финишу направио преокрет који се и даље памти 2:3.

Непуних десет година касније Црвена звезда још тражи место у Европи, а први ривал на том путу биће им Флоријана са Малте у четвртак.

"У Звезди се увек тражи пролазак у групну фазу неког европског такмичења, навијачи десет година то чекају. Јако ми је чудно што сам баш ја дао последњи гол у Лиги Европе. Волео бих да овај тим успе да прође у Лигу Европе. Сигурно је да ће бити јако, јако тешко, далек је пут, али имамо шансу и морамо да покушамо јер поседујемо квалитет", рекао јеМилијаш Тањугу на припремама црвено-белих на Златибору.

Искусни везиста признао је да му тешко пада што Црвена звезда, после дуела са Бајерном, Брагом, Болтоном и Арисом поменуте 2007. године, није била учесник по групама УЕФА такмичења.

"Као и сваки навијач наравно да нисам очекивао тако нешто, тешко ми пада... У Звезди се очекује да играш у Европи, али много клубова улаже доста новца и то у непознатим земљама за фудбал".



Он је објаснио да је, у односу на прошлу деценију, теже ући у Лигу Европе, посебно ако ниси шампион своје земље.

"Све се променило, исто тако и улагање у фудбал, на пример у Казахстану и Азербејџану много улажу, доста играча им долази, а ми имамо много талента. Ипак, не треба стављати притисак на младе играче".

Иза црвено-белих је лоша сезона, три кола пре краја испустили су титулу и изгубили у финалу Купа Србије од Партизана. Медјутим, бивши репезентативац Србије упозорава да ране из прошле сезоне не смеју да постоје.

"Из недеље у недељу имамо утакмице и рана не би смело да буде, у супротном мора што пре да се исчисте из главе. Лично их немам, трудим се и да екипа нема и да их неће имати. Битно је да почнемо јако сезону против Флоријане", рекао је Милијаш, додавши да се на прву лопту види да је новајлија Рикардињо одличан играч.

Милијаш сматра да је у генералној проби против Радара из Пљеваља (0:0) било добрих страна, али да очекује боље партије када додју званичне утакмице.

"Није било толико лоше што се тиче игре, створили смо доста шанси, а проблем је био у томе што нисмо успели да постигнемо гол. Можемо да тражимо разлоге у умору, али морали смо да дамо гол. Дозволили смо им две шансе, играли смо чврсто у одбрани. Нормално да очекујем бољу игру, дуел са Флоријаном је близу, нама припреме још трају и сигурно је да не можемо да удјемо тотално спремни. Није било времена, али нема поправног".

Милијаш је истакао да му се свидја рад под новим тренером Владаном Милојевићем.

"Човек зна шта хоће, кажу форсира чврсту дисциплина, није баш тако, то је нормална дисциплина у групном спорту. Имам најдужи штаж у Звезди, један сам од најстаријих и ту сам да му помогнем", закључио је Милијаш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар