Освјежење звано Саша Лукић!

Лако је бити генерал после битке, али по ономе како је одиграо играч Торина против Шпанаца - можда је требало раније да добије шансу на Европском првенству.

Фудбал 24.06.2017 | 10:15
Освјежење звано Саша Лукић!
Вероватно Саша Лукић не би добио шансу да заигра у првом тиму да Марко Грујић није био суспендован, али је играч Торина максимално искористио прилику која му се указала против Шпаније. У судару са најбољим противником на турниру изашао је на терен после месец дана без утакмице и одиграо - изврсно.

Толико мирноће, лепих додавања, продора по страни, добијених дуела, центаршутева... Свега је било на репертоару садашњег ученика Синише Михајловића.

Серија А га је баш добро обрадила.

"Одиграо сам први меч. Прве две утакмице, тренер одлучује ко игра. Ја сам увек ту. Задовољан сам својом игром. Било је добро. Максимално сам се потрудио, желео сам да покажем шта знам. Одиграо сам неке велике утакмице тако да ни ова није била проблем. Убацивао сам се по страни, осетио сам да има простора. Једноставно, неће гол и неће, неће, неће…", рекао је Лукић после меча за  МОЗЗАРТ Спорт.

Имао је неколико добрих потеза,  кратких  додавања у троуглу на средини терена који су обмањивали противнике, а то је препознала и неутрална публика која га је наградили приличним аплаузом када је напуштао терен.

Ипак, Сашу не испуњава толико лични учинак када је укупан резултат испао лош по тим  и национални састав.

"Не знам шта да кажем да бих испао паметан. Од прве до последње утакмице велики број шанси нисмо искористили. Једноставно врати ти се и мораш да га примиш. Позитивна је ствар што смо створили шансе против тих великих екипа. Настављамо даље подигнуте главе. Поносан сам на момке, сваку утакмицу су дали све од себе. Сви који су гледали видели су да смо имали велики број пропуштених шанси. Једноставно, то је фудбал".

Писали смо да су Милан Гајић, Андрија Живковић и Милош Вељковић између осталог  показали да имају велики квалитет и да бисмо можда могли да их гледамо у наредном периоду у редовима Орлова. Лукић је већ  добијао позив А репрезентације. Младој репрезентацији се управо прикључио из тима који води  Славољуб Муслин.

Да  ли види себе у сениорском тиму?

"Да, био сам тамо последња два пута. То је велика ствар. Радим, тренирам максимално, увек сам спреман. Када сам био тамо, видео сам да могу и на мени је све. Увек сам спреман, увек ћу се радо одазвати. Мислим да могу", била је Лукићева порука.

Дао је допринос и игри у нападу, али и одбрани. Некако, деловао  је зрелије од својих вршњака, па чак и показао брзину и снагу у 50:50 дуелима што је напредак на оно што  смо могли да гледамо док је био  у Партизану.

Ако  је судити по ономе што смо видели - може да игра на високом нивоу. Био је нешто  попут оног што је Сергеј Милинковић Савић радио за ову репрезнтацију. Мораће мало да се позабави физичком спремом, то му је једини минус био са овог меча (у 74. минуту се пожалио на грчеве), али је све остало радио је скоро без грешке.

Није случајно добио онај аплауз од публике. И селектора Ненада Лалатовића. Заслужио га је. Апсолутно.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар