Червар о групи на ЕП: Окршај код ОК корала!

Селектор Хрватске Лино Червар истиче да његов тим не сме да се боји тешке групе на Европском првенству.

Остали спортови 24.06.2017 | 10:30
Червар о групи на ЕП: Окршај код ОК корала!
Домаћина турнира који ће се играти 12-28. јануара играће у Сплиту са Србијом, Исландом и Шведском.

У Групи Б су Норвешка, Аустрија, Француска и Белорусија, у Групи Ц су Словенија, Црна Гора, Немачка и Македонија, а у Групи Д су Мађарска, Чешка, Шпанија и Данска.

"Никада се не смемо бојати, ни од ове групе нити било које друге. Наравно, треба поштовати противнике. Ако уђемо у други круг, играћемо са светским прваком и вицепрваком (Француском и Норвешком, прим.аут), али то је добар изазов, да одиграмо са њима пре мечева за пласман. Тако да, ако треба да се обрачунамо са њима одмах, нека то буде окршај код О.К. Корала", рекао је Червар, а преноси "Балкан-Хандбалл".

Хрватски селектор није много коментарисао противнике, па међу њима ни Србију.

"Види се искра, види са ватра у њиховим очима. То је јако битно за овај пројекат којим ја кормиларим. Мислим да морамо бити скромни, морамо бити понизни, пуни страсти, ентузијазма, полета и онда ће бити много лакше", рекао је искусни стручњак.

"Каубоји" имају доста проблема са повредама најбољих играча.

"Суочавамо се са три врло озбиљне повреде бекова, Дувњака, Копљара и Слишковића. Ипак, шта год да буде, ми морамо срце дати на терену и импонирати људима да у овим тешким временима, кад се људи боре за комад хлеба, да ми покажемо да нема предаје и да се мора ићи до краја. То је оно што нас гура напред – да не играмо само за себе већ и за друге", закључио је Червар.

По три најбоље екипе из сваке групе ће се пласирати у другу фазу, а уколико Србија прође, своје мечеве ће играти у Загребу са екипама из Групе Б. Титулу првака Европе брани селекција Немачке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар