Санкције штетне за Српску

СДС је у контакту с америчком администрацијом и ускоро очекује да буде скинута с америчке црне листе, потврдио је "Независним",  министар безбједности БиХ Драган Мектић (СДС). Тврди да су америчке санкције, које има Српска демократска странка и Милорад Додик штетне за Републику Српску.

Република Српска 24.06.2017 | 08:52
Санкције штетне за Српску
Мектић је прецизирао да је кроз разговоре постављено неколико услова које је потребно испунити да би дошло до формалног скидања санкција, те да је већина услова већ испуњена, али је додао да сада не може говорити о конкретним условима.

"Не могу о детаљима, али нема ту ништа спорно. Мени су ти услови и разумљиви и прихватљиви, нема ту ништа тајанствено и то се мање-више све зна. Исто као што постоје услови које Додик треба да испуни да сиђе с те листе, тако постоје услови које морамо ми испунити", рекао је Мектић.

Мишљења је да ће "скидање СДС-а са листе бити велико растерећење за Републику Српску".

Он је истакао да је штетно за Републику Српску када су високи функционери или странке које учествују у власти под међународним санкцијама, укључујући и санкције против Милорада Додика, предсједника Републике Српске.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Гаврило

24.06.2017 06:59

Мектићу пендрек у руке и на улицу, па да видимо ко смије да нема личне карте и легитимације! Мектића за шефа станице у Шешлијама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2017 08:07

Санкције И госп. Додику и СДС су уведене због помоци оптузеним и осуденим за ратне злоцине у Бих и опструкцију Дејтонског мировног споразума.Послије давања имена студенском дому Радована Карадзица и изјаве госп Говедарице да је Радован Карадзиц највеци Српски дрзавник послије Пасица ,санкције неце бити суспендоване нити це политицари из Републике Српске бити озбиљни саговорници са САДа.Објективно док се не заврсе хаски процеси и ми као народ или боље рецено наси политицари одлуце да ли прихватају правду по мјерилу медународне заједнице и њених правних институција ово питање неце бити затворено.

Name

Лија

24.06.2017 07:25

Пустите скидање санкција. Ко ће бити скоро ухапшен, због криминала и корупције?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

24.06.2017 07:43

НИко! Сви раде заједно а нама пред камерама продају супљу прицу. Полицији тузиластво криво а тузиластву полиција и нема ту помоци него смијенити комплетну генерацију.

Name

XY

24.06.2017 08:09

Назалост Мектицу ове це трајат јос годину дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.06.2017 08:27

СДС је био и још је под санкцијама због стварања Републике Српске.Покусано је уништење ове странке са Српским предзнаком,многи су неправедно настрадали,фамилије осакацене,осрамоцене и финансијски уништене. Многи "срби"подржавали су ту пошаст да би заузели мјеста скинутом кадру СДСа,многи профитирали на муци часних људи.Ове санкције богатом,бахатом Додику не могу се поредити друже Мектицу.Јер оне њему фактички не знаце ништа.Он је и даље председник РС и живи лагодно без икаквих проблема. Ту је битна разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гојсовац

24.06.2017 09:10

Зивио Додик..

Name

Дсрко

24.06.2017 09:44

Милан потпуно си у прсву сви политицари зиве лагодно док сиротиња муци.

Name

Ре Милан

24.06.2017 10:21

Потпуно си у праву. Многи цестити људи из СДС у то вријеме су страдали само зато сто су били цланови. У то вријеме као ни данас медјународној заједници није одговарала јака странка са националним предзнаком. Е онда се појавио Миле као дасак вјетра на балкану. Свако иоле писмен треба да процита Милетова размисљања у то вријеме и све це му бити јасно. Када уради домаци задатак а на добром је путу онда це га ти исти оставити на цједилу. Само економски јака Република Српска мозе да се одупре медјународним притисцима. Све остало је циста демагогија. Али овај народ упорно срља грлом у јагоде и подрзава сопствену пропаст.

Name

маузер

24.06.2017 09:08

Највеце санције за Српску су,твој избор..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

24.06.2017 10:57

Србски народ је увијек под санкцијама зог демократског запада само зато сто смо слободарски народ и хоцемо да зивимо по свом находјењу а не њиховом ал они су сила и то користе неуводе санкције људима који отворено прије те ратом примјер бакир онај злоцинац дудаковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

24.06.2017 12:29

КО ДРУГАЧИЈЕ МИСЛИ ДЕФИНИТИВНО ЈЕ ЛУД. СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ