"Збогом Чикаго, био си мој живот..."!

Нови крилни играч Минесота Тимбервулвса и саиграч Немање Бјелице Џими Батлер написао је емотивно опроштајно писмо навијачима и управи Чикаго Булса.

Кошарка 26.06.2017 | 12:30
"Збогом Чикаго, био си мој живот..."!
Џими "Бакетс" се мање од дана пошто је трејдован за Зека Лавина, Лаурија Марканена и Криса Дана обратио јавности путем друштвених мрежа.

Батлер је 2011. године изабран као 30. пик. У Чикагу је провео шест година и од човека који је у руки сезони имао само осам и по минута на паркету у 42 утакмице (локаут) у трећој сезони је постао стартер и до сада учествовао на три Ол стар меча.

Његов шут са дистанце је током свих ових година довођен у питање, али његово залагање никад није. Том Тибодо који је водио Булсе од 2010. до 2015. године је био део тима који је драфотвао Батлера са Маркета. Њих двојица ће сада поново сарађивати, а многи ТИмбервулвсима већ сада предвиђају плејоф на крају следеће сезоне.

"Чикаго, шта да ти кажем? Тешко је наћи праве речи јер си био више него мој дом последњих шест година, био си мој живот. Прихватио си ме као сина и гурао си ме сваког дана, сваког годишњег доба да постанем бољи.

Искрено, увек сам био мотивисан за успех, на тај начин су ме васпитали. Али знам да теби дугујем много за особу и за играча какав сам постао.

Увек си ме гурао да дајем најбоље од себе, никад ништа мање, из ноћи у ноћ. То је оно што си очекивао, то је оно што си заслужио. Надам се да знаш да сам посветио свој живот сваки пут када бих ушао на терен, сваки пут када бих изашао из Јунајтед центра – само теби.

Захваљујем се целој организацији Булса и породици Рајнсдорф који су ми пружили прилику 2011. да играм спорт који волим за ову предивну франшизу. Никад нећу заборавити осећај када сте ме бирали, прве одигране минуте, то је искуство које сам желео само са овим тимом и зато сам захвалан.

Чикаго, волим те! Хвала што си прихватио клинца из Торнбола као свог. Идем ка новом дому и новој организацији са неким познатим лицима. П.С. И вероватно најважнија ствар! Посебно хвала вама који сте иза организације Булса, ви који нисте под рефлекторима, ви који радите са нама. Немате заслуге и признања која заслужујете. Ви сте прави Ол старови.

Ваш Џими Џ. Бакетс", написао је Батлер у опроштају читавом Чикагу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар