Ентони Рендолф постао Словенац пред ЕП!

Амерички кошаркаш Ентони Рендолф добио је држављанство Словеније за коју ће играти на Европском првенство у септембру.  Словенију видео на разгледници, али ће играти на Евробаскету - Ентони Рендолф добио држављанство! Велико појачање за Змајчеке стиже из Реала.

Кошарка 26.06.2017 | 11:30
Ентони Рендолф постао Словенац пред ЕП!
Рендолф има 27 година, игра на позицији крилног центра и центра, а наступа за Реал Мадрид.

Прошле сезоне је просечно бележио 10,2 поена уз 5,1 скокова те по 1,1 асистенција и блокада по утакмици у Евролиги.

"Драго ми је што сам добио шансу да играм за Словенију. Биће то велики изазов у мојој каријери. Даћу све од себе да оправдам поверење КС Словеније и селектора Игора Кокошкова", рекао је Рендолф.

Рендолф је током каријере играо још за Локомотиву Кубањ у Европи, а за Денвер Нагетсе, Минесоту Тимбервулвсе, Њујорк Никсе и Голден Стејт Вориорсе у НБА лиги.

Вориорси су га драфтовали као 14. пика 2008. године са ЛСУ универзитета, али није оправдао очекивања. Просечно је бележио 7,1 поена уз 4,3 скокова на 252 утакмице у НБА.

Евробаскет почиње 31. августа, Словенија ће играти у Групи А у Хелсинкију са домаћином Финском, Грчком, Француском, Пољском и Исландом.

Није баш класичан Словенац, али ће играти за кошаркашку репрезентацију Словеније на предстојећем Евробаскету. Крилни центар мадридског Реала Ентони Рендолф добио је словеначко држављанство и постао нови члан Змајчека.

Сад, мало се шалимо за ову разгледницу из наслова, али чињеница је да 27-годишњи кошаркаш нема баш много веза са Словенијом с обзиром да је по доласку у Европу играо само за Локомотиву Кубањ и Реал.

Међутим, очигледно да никоме у Словенији то није представљао проблем.

“Драго ми је што ћу имати прилику да играм за Словенију. Биће то нови, велики изазов у мојој каријери. Даћу све од себе да оправдам поверење Кошаркашког савеза Словеније и селектора Игора Кокошкова“, рекао је Рендолф.

Нема сумње, биће велико појачање за Словенце који већ имају неколико изванредних играча какви су на пример Рендолфов саиграч из Мадрида Лука Дончић, па плеј МајамијаГоран Драгић...

Међутим, у оваквим ситуацијама морамо да истакнемо: поносни смо што за Србију играју само - Срби! Не зато што имамо било шта против странаца, нити бисмо се бунили ако би за Орлове заиграо барем неко ко барем говори српски језик. Али неке границе морају да постоје.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар