Марковић потписао: Враћа се у Евролигу!

Српски плејмејкер напустио је Зенит после одличне сезоне, али остаје у Русији.  Пефи, добро дошао назад у Евролигу!

Кошарка 24.06.2017 | 08:45
Марковић потписао: Враћа се у Евролигу!
После Санкт Петербурга - Подмосковље!

Стефан Марковић (29 година, 199 центиментара) потписао је уговор са Химкијем, па ће дрес повратника у Евролигу носити наредне две године. Искусни плејмејкер тако се такође вратио у најјаче такмичење, у којем је последњи пут наступао у такмичарској 2015/16, носећи дрес Уникахе.

"Стефане, добродошао", поручио је Химки на својим званичним налозима на друштвеним мрежама и тако поздравио нашег организатора игре, који ће бити велико појачање за вицешампиона ВТБ лиге.

Доскорашњи репрезентативац Србије мирно ће провести лето, напунити батерије а потом почети своју другу сезону у Русији, где је у такмичарској 2016/17 одиграо једну од најбољих такмичарских година у каријери.

"Стефане, добро дошао", поручио је Химки свом првом појачању за предстојећу сезону, доскорашњем српском репрезентативцу Стефану Марковићу. Додали бисмо - добро дошао назад у Евролигу! Руски клуб је додао да је уговор потписан на две сезоне.

Подсетимо, Марковић је у Подмосковље стигао из Санкт Петербурга пошто је протекле сезоне наступао за Зенит у коме је у ВТБ лиги просечно бележио 10,3 поена, 4,5 скокова и 7,6 асистенција. Више асистенција од популарног Пефија имао је само Униксов Хоаким Колом.

Пре Зенита играо је и за Уникаху, Банвит, Валенсију, Бенетон, Хемофарм и Атлас, али протекла сезона била му је несумњиво најбоља у каријери. И права је штета што се после осам година у дресу са државним грбом опростио од репрезентације уочи овогодишњег Евробаскета.

Таквом играчу је место на највећим такмичењима. И наравно у Евролиги.

У дресу Зенита просечно је постизао 10,3 поена, уз 4,5 асистенција и 7,6 скокова, а у Еврокупу је бележио по 11,9 поена, 3,3 скока и 9,1 асистенцију.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар