Потврђено: Пелегрино се вратио у Премијер лигу!

Аргентинац поново у лиги у којој је био и на терену и на клупи.  Да ли Тадић треба да се забрине? Нови тренер Саутемптона није љубитељ офанзивног фудбала! Свеци одлучили да кормило тима повере још једном Аргентинцу.

Фудбал 24.06.2017 | 08:15
Потврђено: Пелегрино се вратио у Премијер лигу!
Француз Клод Пјуел добио је шансу и завршио сезону на осмом месту табеле. Сада је време за Маурисија Пелегрина.

Аргентински тренер (45) преузео је Саутемптон и бар до даљег постао шеф најбољем српском офанзивцу, Душану Тадићу, који је претходних недеља довођен у везу и са другим, богатијим клубовима.

Пелегрино је отишао из Алавеса после пораза у финалу Купа од Барселоне, након сезоне у којој је његов тим заузео девету позицију.

"Моја филозофија и култура овог клуба се преклапају. Желим да побеђујем, да будем успешан и да развијам тимски дух у којем сви дају 100 одсто и подржавају једни друге. Узбуђен сам и страствен због свега што долази", рекао је Пелегрино.

Пелегрино зна како изгледа живот у Енглеској, јер осим што је као играч носио дрес Ливерпула, својевремено је и асистирао Рафи Бенитезу на клупи Црвених, пре него што је сам упловио у тренерске воде. Пре Саутемптона, са којим је потипсао трогодишњи уговор, и Алавеса предводио је Валенсију, као и клубове из домовине Естудијантес и Индепендијенте.

„Срећан сам што сам постао нови тренер Саутемптона. Клуб има изванредну репутацију, стабилну структуру, такмичи се у Премијер лиги и игра атрактиван фудбал“, изјавио је Пелегринонакон именовања на нову позицију.

Занимљиво, ако Свеци играју нападачки и атрактиван фудбал, то се не може рећи за екипе које је Пелегрино предводио током тренерске каријере. Познат као стручњак којем је резултат важнији од утиска и игре, Аргентинац је често од играча захтевао да не умиру у лепоти већ да буду оштри и конкретни, што није била одлика Саутемптона протеклих сезона под вођством Роналда Кумана и Клода Пуела.

Зато ће бити занимљиво видети како ће се технички беспрекорни играчи овог тима попут српског репрезентативца Душана Тадића или Француза Софијана Буфала снаћи код новог тренера, да ли ће уопште играти и колико ће им слободе у игри Аргентинац дозволити. Од тога ће доста зависити и резултати, али и будуће контуре Саутемптона.

Ако Пелегрину нека ствар треба да подигне морал, то је чињеница да овај клуб добро функционише са Аргентинцима на клупи, што се видело пре неколико сезона када их је са фантастичним успехом предводио нејгов земљак и имењак Маурисио Покетино.

Аргентинац је већ радио у Премијер лиги, као помоћник Рафе Бенитеза у Ливерпулу, за који је 2005. и одиграо 13 утакмица. је провео у Велез Сарсфилду (1990-98), Барселони (1998/99), Валенсији (1999-2005), после Енфилда - у Алавесу, у којем је 2006. и завршио каријеру.

Тренер је постао на Енфилду уз Бенитеза, са којим је 2010. радио и у Интеру. Потом је самостално водио Валенсију, Естудијантес и Алавес.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар