Нула Звезде у генералној проби!

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Рударом из Пљеваља 0:0, у генералној проби пред почетак нове сезоне.  Аларм пред Европу: Звезда без победе на Златибору! Две утакмице - два ремија црвено-белих уочи почетка сезоне.

Фудбал 23.06.2017 | 20:15
Нула Звезде у генералној проби!
Прво селекција Ужица, а затим и Рудар из Пљеваља пореметили су атмосферу у тиму Црвене звезде уочи почетка сезоне 2017/18.

После 1:1 прошле суботе, црвено-бели су у другој припремној утакмици одиграли без голова против ривала из Црне Горе.

Имали су изабраници Владана Милојевића константну иницијативу, међутим, разлога за бригу има. Изостала је реализација, али и жустрина у игри црвено-белих. Тек у финишу, уласком играча који тренутно нису у првом плану за стартну поставу распрамсала се ватра у ногама Звездиних играча.

Црвено-бели су од старта утакмице кренули офанзивно, сто се највише видело по одбрани која је стајала веома високо.

Прву прилику на утакмици имао је Срнић у 11. минуту, међутим његов покусај голмам Рудара успешно је одбранио.

Покушавала је Звезда, али прво Боаћи, а потом и Доналд нису успели да пронађу пут ка мрежи, па се на полувреме отишло са резултатом 0:0.

Старт другог полувремена обележила је иницијатива Црвене звезде, међутим две стопостотне прилике имали су играцу Рудара. У оба слуцаја голман црвено-белих Александар Станковиц реаговао је одлично.

У 72. минуту Лука Аџић је пробао ударцем са 16 метара, али је његов покушај лако одбранио Аговић. Само шест минута касније Милошевић је са леве стране ценитрирао, а Павков замало постигао гол.

После пожртвоване игре Миљаша на средини терена, један на један испред голмана изашао је Вучићевић, међутим његов покушај прошао је мало поред леве стативе.

Исти играч нашао се у прилици минут касније, али је његов шут главом одбранио Аговић. До краја утакмице Звезда је покушавала, то није било довољно да се постигне гол.

Имали су изабраници Владана Милојевића константну иницијативу, међутим, разлога за бригу има. Изостала је реализација, али и жустрина у игри црвено-белих. Тек у финишу, уласком играча који тренутно нису у првом плану за стартну поставу распламсала се ватра у ногама Звездиних играча.

До тада, што се тиче другог полувремена, Звезда је деловала баш анемично, а мало је недостајало да играчи Рудара то искористе. Два пута је млади голман Александар Станковић вадио кестење из ватре, када је сјајним интервенцијама сачувао своју мрежу после неспретних реакција својих саиграча.

Што се тиче првог полувремена, стартна постава у саставу Станковић - Анђелковић, Фримпонг, Савић, Стојковић - Руиз, Доналд, Ле Талек, Срнић - Рикардињо, Боаћи, доминирала је тереном, али је било јасно да су два тренинга дневно узели маха. Акције су текле споро, а у завршници није било довољно концентрације. Неколико пута црвено-бели су могли да поентирају, али их је у томе, поред непрецизности, спречавао и расположени голман Рудара, Аговић.

Протеклих дана стручни штаб је почео да спушта интензитет тренига, па се у Звезди надају да ће екипа, ипак, свежа дочекати четвртак и утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европе, против Флоријане у Београду.

Када је реч о стартној постави, уместо Дамира Кахримана који због упале мишића није тренирао претходних неколико дана и Филипа Манојловића, који је са младом репрезентацијом на Европском првенству у Пољској, поверење је указано Александру Станковићу. Изданак омладинске школе прошле сезоне је бранио на позајмици у Графичару, а одличним одбранама и сигурношћу истакао је кандидатуру и за наступ у четвртак.

Испред њега дефанзивна линија Анђелковић, Фримпонг, Савић, Стојковић деловала је сасвим солидно, осим у једној ситуацији када је Фримпонг закаснио да постави офсајд замку. Уз дужно поштовање, нападачи Рудара, ипак, нису прави испит онога што чека поменуту четворку у европским квалификацијама и Суперлиги.

Било је изненађење видети Дамијена Ле Талека и Џона Руиза у стартној постави, док су Мичел Доналд и Славољуб Срнић били очекивани. Уласком Аџића уместо Руиза почетком другог полувремена напади Звезде добили су на продорности, као и нешто касније када је Милијаш заменио Доналда. Утисак је да Холанђанин није главом у Звезди и питање је још колико дуго ће га црвено-бели трпети...

Нападачки тандем чинили су Ричмонд Боаћи и Рикардињо, који је имао нешто већу обавезу у кретању. Јасно је да ће им бити потребно још времена да се уиграју, али неспорно је да и један и други имају квалитет...

За крај, остаје нам да сачекамо четвртак и видимо да ли је и колико Милојевић успео да промени у односу на виђено овог петка на Златибору.

Шеф стручног штаба Звезде извео је на ову утакмицу екипу у саставу: Станковић - Анђелковић, Савић, Фримпонг, Стојковић - Руиз (од 46' Аџић), Доналд (од 57' Рачић), Ле Талек, Срнић, Рикардињо - Боаћи.

Финиш меча на терену је дочекао тим у саставу: Станковић - Гобељић, Савић, Леталек, Милошевић, Рачић, Милијаш, Јововић, Аџић, Вучићевић и Павков.

Из првог реда гледалишта меч је пратио и Никола Пековић, чувени кошаркаш и доскорашњи председник КК Партизан.

Утакмица првог кола квалификација за ЛЕ између Црвене звезда и Флоријане на програму је у четвртак од 20:30 у Малти.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар