Тај луди, луди Шалке!

Нису хтели 44. 000. 000, сад им нуде 19. 000. 000, а они ће вероватно изабрати 0 евра! Енглези дочекали својих пет минута после годину дана чекања. . .

Фудбал 25.06.2017 | 20:00
Тај луди, луди Шалке!
Тотенхем је обновио интересовање за младу звезду Шалкеа Макс Мејера, али сва је прилика да ће се игра сада играти по другим правилима! Енглези су дочекали својих пет минута и имају прилику да Немцима узму креативног везисту знатно испод цене. 

Прошле године, негде баш у ово време, Певци су први пут напали Мејера с понудом од30.000.000 евра. Шалке се шепурио и глатко одбио. Преговори су током лета постајали све озбиљнији, понуђена цифра расла је до максималних 44.300.000 евра, но коначан одговор челника клуба из Гелзенкирхена гласио је - НЕ.

Тотенхем се помирио с том чињеницом и касније задовољио трансфером Мусе Сисокоа из Њукасла.

У међувремену, ситуација се драстично променила у корист Енглеза, а кључну улогу у свему одиграо је сам играч који је у неколико наврата одбио да потпише нови уговор са Шалкеом.

"Ја ниједног тренутка нисам рекао да ћу отићи из клуба, само казао да нећу да потписујем нови уговор", говорио је у једном од својих последњих обраћања медијима Мејер. Рекло би се - није шија него врат...

"Знам да за мене постоји велико интересовање. Било га је и прошлог лета. Ипак, надам се да ће за мене доћи боље време у овом клубу. Видећемо шта ће се дешавати", алудирао је на недовољну минутажу млади репрезентативац Немачке.  

Према изворима британског таблоида Сан цена Макса Мејера пала је за више него дупло -разлог је новонастала ситуација, односно уговор који му истиче наредног лета - и Тотенхем то хоће да искористи. Тако је клуб из Лондона наводно послао понуду од19.900.000 евра на коју се одговор чека. Уколико одлуче да одбију овако "великодушан" предлог челни људи Шалкеа могли би да остану у врло незавидној позицији и дођу у ситуацију да се млада звезда већ на зиму некоме обећа потписивањем предуговора, што би значило одлазак без обештећења у јуну 2018. Тако нешто постаје готово пракса у овом клубу, па се немојте изненадити... С друге стране, ако прихвате - добиће "сићу" спрам квалитета и потенцијала Макса Мејера. 

Дани одлуке су пред Рударима из Гелзенкирхена...

Подсетимо још само да су Тотенхем и Шалке већ сарађивали ове године и то приликом откупа уговора Набила Бенталеба. Немци су Енглезима искеширали 19.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар