Мали сигнали Донаруме изазвали еуфорију!

Навијачи су спремни да опросте! Кривац је Рајола, а не Ђиђо! Чак и Јувентусови навијачи се у неким питањима слажу са Милановим.

Фудбал 23.06.2017 | 21:15
Мали сигнали Донаруме изазвали еуфорију!
Уместо одласку Ђанлуиђија Донаруме из Милана или седењу на трибинама у наредних годину дана, претходна два дана у Италији се више прича о шансама за нови договор малдог голмана и клуба. Мали сигнали да је на помолу нови договор су све јачи...

Милан је послао поруку Донаруми да опет размисли и да опет отворе преговоре, а да ће клуб стабилизовати ситуацију са навијачима који су претходних дана киптели од беса збогЂиђове одлуке да одбије 5.000.000 евра по сезони. Млади голман је спреман на нове разговоре, а посета тренера Монтеле Донаруминој породичној кући је поправила шансе Росонера. Донарумин отац Алфонсо је рекао да се породица неће мешати у коначан избор, али и пренела став да млади голман никада није размишљао о одласку из Милана. Што значи да шансе постоје...

„Надам се да ће се ова медијска олуја смирити. Монтела је човек који је упознат са оваквим врстама притисака. Нећемо утицати на Ђиђове одлуке. Желимо само оно што је најбоље за њега и његову срећу“, рекао је Донарумин отац Алфонсо.

Донарума је био очајан због поступака навијача који су га на ЕП у Пољској гађали парама и због олује на друштвеним мрежама у којем се младом голман чак претило и смрћу. Није очекивао тако нешто јер је у клубу од малих ногу и нада се опроштају.

За тако нешто постоје добре шансе... Наравно, ако Рајола не истраје у жељи да наплати трансфер и провизију од Реал или неког другог заинтересованог клуба.

Једна угледна ПР агенција је спровела анкету на за потребе Газете дело Спорт о ситуацији са Донарумом. На узорку од 1.000 испитаника (који су се изјаснили за који клуб навијају) је спровела истраживање о расположењу међу навијачима око Донаруме. Очигледно је да приче о отварању нових преговора утичу и на навијаче који су смекшали став и спремни су да опросте голману ако се предомисли.

Прво питање гласило: Да ли бисте опростили Донаруми ако се предомисли?

Потврдно је одговорило 61 одсто навијача. Чак 76 одсто испитаних Миланових навијача је спремно да опрости, а чак 59 одсто Јувентусових навијача би опростило младом голману да је реч о њиховом клубу. Слично размишљау и навијачи осталих клубова. Њих 59 одсто би прешло преко свега ако се Донарума предомисли. Супротно је одговорило око 20 одсто навијача Милана, Јувентус и осталих клубова је 17 одсто укупног броја испитаних неодлучно.

Улкупно 40 одсто навијача не подржава Донарумину одлуку да одбије понуду за нови уговор, а чак 80 одсто Миланових навијача мисли тако. Само 13 одсто тифоза миланског клуба разуме Донарумине разлоге за овај потез, док 40 одсто Јувентусових навијача сматра исто, али и 33 одсто Јувентина не подржава одбијање Донаруме.

Можда и најзанимљивије је треће питање, о томе ко је кривац за целу аферу.

Навијачи не виде Донаруму као главног кривца већ његовог менаџера Мина Рајолу. Од укупног броја испитаника, њих 45 одсто сматра Рајолу одговорним за све што се десило. Међу Милановим навијачима је тај постотак 66 одсто, међу Јувентусовим 38 одсто, а међу навијачима осталих клубова 40 одсто.

Донаруму одговорним сматра сао 22 одсто испитаних навијача. Тачније, његове мотиве да оде у клуб који је на вишем нивоу од Милана. Само 18 одсто Миланових навијача сматра да је Донарума из ових разлога донео коначну одлуку, а слично размишља и 29 одсто Јувентусових навијача. Милан је етикетиран као кривац од стране 7 одсто навијача јер није доставио адекватну финансијску понуду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар