Повучена пријава против Тадићеве

Тужилац Тужилаштва БиХ Мирослав Јањић повукао је дисциплинску пријаву против вршиоца дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић, коју је поднио због "немара и непажње у вршењу дужности".

Република Српска 23.06.2017 | 14:21
Повучена пријава против Тадићеве
Пријава против Тадићеве, која је поднесена прошлог мјесеца, повучена је, те о њој неће одлучивати Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ, преноси Бирн.

Јањић је крајем маја пријавио Тадићеву, наводећи да жели да информише јавност "о степену немара у раду на предметима ратних злочина, исказаном у непоказивању минимума интересовања за рад на овим предметима од вршиоца дужности главног тужиоца у вријеме док је обављала дужност руководиоца Одјељења за ратне злочине".

Он је тврдио да је Тадићева прекршила Правилник о раду Тужилаштва БиХ, односно да није правилно организовала и надгледала рад тужилаца на случајевима ратних злочина, као и да није извршавала своју обавезу да прегледа оптужнице за ратне злочине.

Јањић се позвао на анализу међународног судије Џоане Корнер о раду Тужилаштва БиХ, у којој је, како наводи, Тадићева рекла да није прегледала оптужнице.

Тадићева је негирала наводе Јањићеве пријаве и истакла да је суспендовани главни тужилац Горан Салиховић био одговоран за стање у Тужилаштву БиХ, те да су препоруке судије Корнер прихваћене.

"Ове чињенице су познате Канцеларији дисциплинског тужиоца, као и ВСТС-у", рекла је тада Тадићева.

Она је додала и да је због кршења правила и процедура у раду поднијела двије дисциплинске пријаве против тужиоца Јањића, међу којима је неблаговремено улагање жалбе, због чега је ослобађајућа пресуда у предмету "Гибралтар" постала правоснажна.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Митар М.

23.06.2017 15:07

Ово је циркус. Треба овог гонити за лазну пријаву. Не мозе се то, сад хоцу, сад нецу

ОДГОВОРИТЕ