Италија чека Ибракадабру!

Али где ће?!

Фудбал 24.06.2017 | 23:45
Италија чека Ибракадабру!
Манчестер Јунајтед се захвалио Златану Ибрахимовићу, Швеђанин је у потрази за новим клубом.  Има 35 година и тешку повреду колена, сигурно неће моћи на терен од почетка сезоне. Што му отежава потрагу за новим клубом. Он ће од 30. јуна бити званично слободан играч и очекује се да управо тада саопшти где наставља акријеру...

У Италији верују да би Ибра могао да се врати на Апенине. Иако је Лос Анђелес Галакси тренутно фаворит за потписивање Ибрахимовића и иако су многи медији најављивали да је све договорено између Ибре и Американаца, италијански Коријере дело Спорт пише о могућем повратку шведског аса на Чизму.

Цела насловна страна римског спортског дневника је данас посвећана Златану и нагађанима који клуб у Италији би могао да га ангажује. Подсетимо, већ је у Италији играо за три највећа клуба. Мрзе га навијачи Јувентуса и Интера, а ни у Милану не би био дочекан баш са одушевљењем због Рајоле...

Иако је Коријере распламсао ватру о Златановом повратку, пре свега треба обратити пажњу на његове финансијске захтеве и економске капацитете италијанских клубова. Нико од њих не може да му понуди оно што је имао у Енглеској. Чак ни четвртину тога... Али Ибра има жељу да заврши каријеру у Италији где су му рођена деца и где је највише уживао у животу.

Какве су онда шансе да га видимо у дресу неког од великих италијанских клубова?

ЈУВЕНТУС

Најмање реална опција. Ибрахимовић се понео као нитков према клубу када је Јуве завршио у Серији Б. Нико од навијача Бјанконера га не би пожелео опет у бело-црном дресу. Али не заборавите фактор Мина Рајоле. Златанов менаџер је у идиличним односима са Јувентусовим челницима, поготово са Недведом. Само због тога би можда могла да дође у обзир опција његовог повратка у Торино. Можда би га желео и Алегри са којим је успешно сарађивао у Милану. Као џокера у Лиги шампиона поред Дибале, Игуаина, Манџукића...

ИНТЕР

Ништа мање није омражен ни међу навијачима Неразура. И њима је забо нож у срце када је инсистирао да пређе у Барселону како би тамо освојио Лигу шампиона (судбина се поиграла са њим и Интер је баш преко Барсе и Златана дошао до Лиге шампиона), а онда се после годину дана вратио у Милан. Рајола је у добрим односима и са руководством Интера. Ибраби им много значио у лигашким дуелима против слабијих ривала и скупљању бодова за Лигу шампиона.

МИЛАН

Миланови навијачи га памте по лепом, он је чак био љут када га је Галијани натерао да пређе у ПСЖ јер је желео да заврши каријеру у Милану. Тада је рекао да би једног дана могао да се врати. Берлускони и Галијани су покушавали прошлог лета, али није било финансијски изводљиво. Сада су ту нови власници који су на ратној нози са Рајолом и желе да подмладе тим, тако да се Ибра не уклапа. Мада, Милан тражи једног искуснијег нападача као подршку Андреу Силви и Ибрахимовић би могао да одигра ту улогу. А што се Рајоле тиче, све је могуће... Ако пристане на нови уговор за Донаруму, можда Милан направи компрмис са Ибрахимовићем.

РОМА

Још пре три године је Рома покушавала да га доведе, али су финансије биле проблем. Ако постоји човек који је до сада био превага у борби за судето, онда је то Ибра. А скудето је Ромина опсесија последњих година. Са Ибром би Вучица добила материјал да се нада прекиду Јувентусове хегемоније.

ЛАЦИО

Нема потребе трошити речи колико би Ибрахимовић значио Лацију... Али ово је прилично невероватна комбинација. Нити Небескоплави могу да га испрате финансијки, нити му нуде спортске мотиве.

НАПОЛИ

Ибра и Напуљ? Делује као луд и прихватљив микс. Он је још раније признао да је играње у Наполију нешто што га привлачи. Можда би Де Лаурентис и могао да проба са Рајолом који је Наполитанац, али проблем би био тренер Сари који не воли типове попут Ибрахимовића. Не жели да мења цео систем игре и жели да се фокусира на Милика.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар