НБА драфт: Јарамаз код Кармела, Чанчар код Јокића!

НБА тимови су у ноћи између четвртка и петка изабрали четворицу играча из српских клубова на овогодишњем драфту.

Кошарка 23.06.2017 | 12:30
НБА драфт: Јарамаз код Кармела, Чанчар код Јокића!
Огњен Јарамаз, Влатко Чанчар и Алфа Каба су тројица играча Мега Лекса који би своју каријеру од наредне сезоне могли да наставе у НБА лиги.

Уз њих је ту и Џона Болден, играч који је недавно прешао у редове Црвене звезде из ФМП Железника.

Јарамаз је једини играч пореклом из Србије на НБА драфту, док су Чанчар, Каба и Болден из Словеније, Француске односно Аустралије. Српског играча су на 58. месту изабрали Њујорк Никси, па би Јарамаз могао да постане део тима Фила Џексона, Кармела Ентонија и Кристапса Порзингиса. На Великој јабуци многе ствари не штимају већ дуго времена, у тиму Никса нема праве хемије па нема ни резултата, што би могло да отвори простор за српског играча.

Осим тога, све се чешће прича о томе да су и Ентони и Порзингис на излазним вратима клуба на почетку лета.

На драфту је од играча из српских клубова на највишој позицији био Џона Болден кога су Филаделфија Севентисиксерси изабрали са 36. места. Он би могао да се придружи првом пику са драфта Маркелу Фулцу, али и Дарију Шарићу и Џоелу Ембиду у екипи која своју реизградњу зове "Процес".

Младог Словенца, Влатка Чанчара су са 49. места бирали Денвер Нагетси па би тако словеначки бек могао да се придружи нашем Николи Јокићу у тиму из Колорада.

Алфа Каба је изабран са последњег 60. места на драфту, на коме је пре неколико година био и Лука Митровић. Каба би могао да се пресели у Атланту јер га је бирао тим Атланта Хокса, за који је пре неколико сезона играо Перо Антић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар