"Желела сам да водим „Дневник“

Емисија „Балканском улицом” ауторке Весне Дедић већ годинама бележи високу гледаност на фреквенцији јавног сервиса.

Забава 23.06.2017 | 11:28
"Желела сам да водим „Дневник“
Осим посла новинарке, њена велика љубав, али и преокупација јесу књиге, а недавно је публици представила нови роман "Сети се наше љубави" .

- Хиљаде порука добијам ових дана, фотографија са плажа широм света на које су понеле моју књигу, неке су истетовирале реченице из мојих романа... Кажу да читају роман у једном даху, да живе слично као моје јунакиње. Ево, у једној која ми је управо стигла на Фејсбук читатељка каже: „Када сам почела да сумњам у себе, у своја осећања, поступке, изговорене речи..., у свој брак и питала се шта даље, ваша књига ме је освестила и схватила сам да сам на правом путу. А ваша порука ме је подсетила да смо сви некада несигурни и рањиви.”

Вама је ово девети роман, колико је тешко бити писац и издавач у Србији?
- Не знам шта да ти кажем. Ако кажем истину, замерићу се многима, ако слажем, замерићу се себи. Мислим да је паметније да прескочим овај одговор.

Да ли сте некада пожелели да водите неку емисију која није попут „Балканске улице”?
- Да, желела сам да водим „Дневник“ недељом, па и „Недељно поподне“. Сада више немам таквих жеља. Понекад сам сентиментална и пожелим да поново радим „Јутрањи програм“, који сам радила дванаест година сваке суботе и бележила енормне рејтинге.

Емисија „Балканском улицом” и даље је најгледанија. Који саговорник вам је у овој сезони био најтежи?

- Сви су ми лаки. Ваљда ја постављам лака питања, а они имају поверење у мене и заиста су разговори и са онима који су „тешки” саговорници увек лаки, и када постављам питања на која би требало да дају духовит одговор, и када „пуцам” на сузе. Они осећају моју жељу да ту емисију заједно гледају и родитељи и деца и да та њихова прича треба старијима да буде утеха, а деци поука. 

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар