ЕП до 21: "Орлићи" (не) вјерују у чудо!

Млада репрезентација Србије има само теоретске шансе за пласман у полуфинале ЕУРО 2017 и против Шпанаца жели првенствено да пружи максимум.

Фудбал 23.06.2017 | 11:45
ЕП до 21: "Орлићи" (не) вјерују у чудо!
Србија - Шпанија (петак, 20.45)!

"Орлићи" још могу да прођу у полуфинале Европског првенства у Пољској - као најбоља од три другопласиране селекције - али за то ће им бити неопходна победа са најмање два гола разлике над моћним противником и уз то читава серија повољних резултата на преосталим мечевима, како у нашој, тако и у друге две групе.

"Нисмо очекивали да ћемо овако проћи, али то је фудбал, не тражимо алиби. Ова екипа нема ништа мањи квалитет него када је освојила првенства Европе и света. Окрећемо се окршају са Шпанијом, против које је важно да дамо свој максимум", рекао је Саша Лукић.

Изабраници Ненада Лалатовића на старту такмичења су изгубили од Португала (0:2), а онда после много узбуђења ремизирали са Македонијом - 2:2.

"Нисмо искористили велики број шанси. Сигурно имамо за чим да жалимо, али ово је, ипак, одлична генерација и зато настављамо даље подигнуте главе", додао је "везиста" Торина.

Шпанија је лидер групе Б са свих шест бодова, а пошто је осигурала прво место у групи, није искључено да њен селектор Алберт Селадес изротира екипу и одмори носиоце за полуфинале 27. јуна.

"Треба много тога да се поклопи да бисмо се нашли у полуфиналу... Шпанија ће сигурно бити мотивисана, јер смо их избацили у баражу за претходно Европско првенство у Чешкој", не очекује Лукић "попуст" од стране "црвене фурије".

Урош Ђурђевић против Македонаца је постигао гол и имао једну асистенцију.

Нападач Партизана истиче да се на ЕП осетило одсуство Сергеја Милинковић-Савића, који му је у репрезентацији "оно што је Леонардо у Партизану".

"Нико нема дилему да би нам Сергеј много помогао да је овде", каже Ђурђевић и призива срећу пред меч последњег кола групне фазе.

"Много смо прилика пропустили против Португала, а онда и Македоније, када смо у последњим тренуцима могли потпуно да преокренемо меч. Остаје нам ова утакмица да одиграмо најбоље што можемо и у добром амбијенту покушамо да победимо", истиче капитен "орлића".

ПАРОВИ 3. КОЛА (петак, 20.45):

ГДИЊА: Македонија - Португал
БИДГОШЧ: Србија - Шпанија

ТАБЕЛА: Шпанија 6 (гол-разлика 8:1), Португал 3 (3:3), Србија 1 (2:4), Македонија 1 (2:7) бод.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар