Мистерија је решена!

Порше после 24 сата Ле Мана пуца на Формулу 1! Немачки фабрички тим после победе на Ле Ману озбиљно размишља о уласку у Формулу 1. Тако би Штутгарт поред Дајмлера могао да добије другу екипу у најбржем спорту.

Остали спортови 24.06.2017 | 13:30
Мистерија је решена!
Немачки Порше је већ сасвим озбиљна спортска машинерија. Пре неколико дана по трећи пут су освојили 24 сата Ле Мана, а изгледа да ту није крај. Ауто Билд с тим у вези наводи да је штутгартска екипа већ прихватила позив челника Формуле 1 по ком суи  они предвиђени ако равноправан делегате у разматрању опција које се тичу будућности шампионата након 2020. године.

“Ми прецизно знамо која ће правила бити актуелна 2020. у Ле Ману. У наредних неколико недеља и Пежо ће објавити да ли ће се вратити у ову серију, а ми да ли ћемо остати ту где јесмо. За сада, ништа више не могу да вам кажем”, рекао је трчачки директор Поршеа Фриц Ајнцингер.

У шпекулацијама око спортских аспирација Поршеа наводи се да је за екипу интересантна Формула Е, али и да је овај произвођач заинтересован да се упусти у авантуру са Меклареном коме би у будућности могли да испоручују агрегате.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар