Протестна ГП нота...!

Нов асфалт на Каталуњи или гумица за брисање трке из календара! Мотоциклиста КТМ тима, Бредли Смит оштрим тоном поставља ултиматум челницима Дорне и стазе у Каталонији да до следеће године пресвуку писту која тренутно није на нивоу краљевске класе.

Остали спортови 24.06.2017 | 12:30
Протестна ГП нота...!
Питање квалитетета асфалта горућа је тема код мотоциклистичке јавности након трке у Каталонији. Због тога мотоциклиста КТМ тима, Бредли Смит због тога оштрим тоном поставља ултиматум челницима Дорне и стазе у Каталонији да до следеће године пресвуку писту која тренутно није на нивоу краљевске класе.

Новинари су упитали Смита шта ће се десити ако асфалт на Каталуњи до наредне сезоне не буде пресвучен?

„Надам се да нећемо возити тамо. На крају се на то све своди. Знајте да је ово једина стаза у календару која не реагује на захтеве Безбедносне комисије. Ништа нема ни од сугестија возача и организатора. У неком тренутку морате да им дате јасан ултиматум! Сматрам да је још прошле године то требало да буде урађено. Имамо довољно људи који желе да нас виде и на неким новим стазама… Не, не морамо да долазимо овде. Нови асфалт је нешто што тражимо већ годинама”, рекао је Смит, а преноси Моторспорт.

Потсетимо да су неке промене на стази Каталуња урађене након несреће и погибијеЛуиса Салома на тренингу Мото 2 класе. Због тога је прошле сезоне трка краљевске класе на именованој писти вожена по протоколу писте за Формулу 1 како би се избегла кобна 12. кривина чије недостатке је несрећни Салом платио главом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар