Перес: Роналдо иде само ако плате милијарду €!

Председник Реал Мадрида Флорентино Перес планира да задржи Кристијана Роналда, осим у случају да неки клуб активира откупну клаузулу од милијарду евра.

Фудбал 23.06.2017 | 10:00
Перес: Роналдо иде само ако плате милијарду €!
Роналдо је изразио незадовољство што га шпански тужиоци терете да је утајио порез у износу од 14,7 милиона евра и жели да напусти Реал после девет година.

"Још увек нисмо причали, али ћемо то учинити у наредним данима. Роналдо има излазну клаузулу од милијарду евра и уколико је нико не активира, он остаје у Мадриду", рекао је Перес.

Први човек Реала стао је у одбрану најбољег фудбалера света, истакавши да Роналдо увек поштује прописе и законе.

"Све је веома чудно, Кристијано је добар момак, и као професионалац и као личност. Људи причају да је деликвент и то ме највише погадјаја. Не познајем добро његов случај, али могу да кажем да немам трунку сумње да је Кристијано поштовао обавезе", закључио је Перес.

Роналдо је под оптужбом да је на Девичанским острвима сакрио приходе од права на имиџ, што је демантовао.

Португалац је због настале ситуације већ обавестио тренера Зинедина Зидана да има намеру да оде из редова првака Европе и Шпаније, после чега се све више помиње његов повратак у Манчестер Јунајтед.

Перес је први пут председник Реала постао 2000. године, а управо је он творац ере "галактикоса" јер је на Сантјаго Бернабеу доводио Луиша Фига, Зинедина зидана, Дејвида Бекама, Роналда, Мајка Овена, Робиња, али се 2006. повукао са фунцкије. Вратио се 2009. када је довео управо Кристијана Роналда за тадашњи светски рекорд од 94 милиона евра. У понедељак је реизабран на ту функцију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар