"Био сам у 5 нападача свијета и упропастио каријеру"!

Дарко Панчев врло конкретно говорио о најгорем потезу каријере - одласку у Интер. "Била је то катастрофална грешка. Могао сам да одем у Барсу, Реал или Јунајтед. Тај избор ми је уништио каријеру", прича "Кобра" за портал навијача Интера.

Фудбал 23.06.2017 | 23:30
"Био сам у 5 нападача свијета и упропастио каријеру"!
"Кобра".

Тако је гласио надимак македонског нападача Дарка Панчева док је "бушио" мреже носећи дрес Вардара и Црвене звезде. Нарочито је био неумољив испред гола у црвено-белом када је понео и "златну копачку" Европе за феноменалне партије у Купу шампиона 1991. године, додуше та награда му је, неоправдано, додељена много година касније.

Био је и стрелац победоносног гола из пенала у Барију за највећи успех српског клупског фудбала.

Нема ко није хтео тог нападача који је способан да сваке сезоне спакује 25 и више голова, а шпиц са невероватним осећајем за гол одабрао је милански Интер те 1992. године.

И погрешио као никада у животу, као никада пред противничким голманом...

Три године је пропадао на "Меаци", скоро без прилике да заигра.

"Пре него што сам прешао у Интер био сам у пет најбољих нападача Европе. Занимљиво је да је моја каријера у Интеру почела добро са пет голова у два меча Копа Италије, али касније због тренера Освалда Бањолија, и осталих играча у екипи, остао сам ван тима. Било ми је јасно да се дешава нешто чудно…", испричао је Панчев за навијачки сајт Интера и поручио да је погађао на тренинзима и да је схватио да се некаква манипулација одвија иза његових леђа.

Казао је да млади навијачи "неразура" морају да знају праву истину и да га није брига што су га многи означили као једно од највећих разочарања у клубу када је једино тачно то да није добио праву шансу.

"Сваки играч зна да ако играш само седам-осам утакмица, чак иако си Пеле или Марадона", нећеш ући у праву форму на тај начин", казао је Панчев и упоредио Интер са Звездом:

"Када дођеш из екипе која је играла атрактиван фудбал у тим који и не игра тако добро и лепо...0 Лако је видети колико си погрешио. Постојао и тај неки чудан однос према мени, што је стварно необично за тако велики клуб".

Казао је да је Серија А била најјача лига света од 1985. до 2000. године и да је то преломило да дође у Милано, али да то није био једини тим који се интересовао за њега.

"Била је то катастрофална грешка. Могао сам да одем у Барсу, Реал или Јунајтед. Тај избор ми је уништио каријеру", прича Дарко Панчев и каже да су сада енглеска, шпанска, немачка, француска и португалска лига квалитетније од италијанске.

Он је додао и да нема лоша сећања на саму Италију и да су људи били добри према њему.

Изразио је наду да ће нови тренер Спалети успети са Интером.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар