Богдан: Чекам НБА, али ко зна шта ће бити!

Богдан Богдановић је у свом Београду, где ће 26. и 27. јуна одржати кошаркашки камп за дечаке и девојчице из региона. О одласку у НБА: "Можда овог лета, можда. . . ". Причао је и о репрезентацији, Калинићу, Партизану. . .

Кошарка 23.06.2017 | 09:30
Богдан: Чекам НБА, али ко зна шта ће бити!
Богдан Богдановић је имао сезону из снова са Фенербахчеом. Дошао је у родни Београд да мало предахне, али ускоро га очекују припреме са репрезентацијом Србије.

За српског репрезентативца се готово сваког лета прича да ће отићи у НБА лигу, а ни ово није изузетак.

"И када сам одлазио у Фенербахче, идеја је била да завршим у НБА лиги. Још нисам одлучио да ли ћу отићи овог лета, зависи од много фактора, не само од једне конкретне ствари", рекао је Богдановић данас у Београду.

Прошле године је Финикс у ноћи НБА драфта проследио Сакраменто Кингсима права на сјајног српског бека.

"Нисмо у контакту ових дана, али добио сам њихове поруке по завршетку сезоне, пре тога после Фајнал фора Евролиге, што је све нормално, тако је било и са људима из Финикса. Они ме прате, имају жељу да дођем, као што је имам и ја. Само што још није дошло до тога да конкретно преговарамо".

Фенербахче и његови навијачи желе да остане у Истанбулу.

"Имам отворен однос са њима. Знају какве су моје амбиције и ја не користим Фенербахче како бих отишао негде даље. Мислим да сам у том дресу дао не 100, него 300 одсто и мислим да немају за чим да жале ни ако одем, јер знају да сам им дао све. Чекам НБА, али ко зна шта ће се десити", закључио је Богдан тај део приче.

Фенербахче је ове године први пут постао шампион Европе, а Богдановић је дао велики допринос том и потоњем успеху - освајању титуле шампиона Турске.

"Осећај после освајања Евролиге је феноменалан, то је и један од разлога што сам отишао у клуб попут Фенера. Али нисам имао времена за славље, одмах смо морали да се посветимо плеј-офу турске лиге".

Освајање Евролиге упоредио је са стављањем око врата сребрне олимпијске медаље, летос у Рио де Жанеиру.

"Мислим да сам тек у децембру схватио да имам олимпијску медаљу и шта то значи. Исто тако очекујем да негде следеће године схватим шта смо урадили ове сезоне са Фенером и колико је то било тешко. Последњих месец дана је све деловало лако, али кад направиш резултат, јако се брзо заборави шта му је све претходило. Ноћи које не спаваш уочи утакмице, нервоза на тренинзима, нервоза пред плеј-оф, крај регуларног дела са скором 1-4 (уствари је било 1-3, прим. аут)".

Богдан је поменуо "невиђени притисак" пред меч последњег кола против увелико отписане Барселоне, на домаћем паркету.

"Морали смо да победимо, јер нисмо желели да одемо на ЦСКА у четвртфиналу. Знали смо да их нико није избацио када имају предност домаћег терена. На другој страни, Барса је била потпуно растерећена. Одиграли смо лоше и једва их добили у продужетку. Од тада је некако кренуло, стекли смо самопоуздање, ушли у форму... много тога се поклопило".

Сам финиш сезоне био је такође спектакуларан. У финалу против Бешикташа су трећа и четврта утакмица у гостима добијене после продужетака и великих повратака у последњим минутима регуларног тока.

Бешикташ је два минута пре краја четвртог меча имао чак 14 поена предности, али су пулени Жељка Обрадовића успели то да надокнаде.

"То је то самопоуздање и жеља да завршимо сезону што је пре могуће. То смо зацртали на почетку плеј-офа и уз велику веру у себе освојили титулу без пораза".

Богдановић се у разговору са новинарима осврнуо на велики напредак клупског друга Николе Калинића и допринос који је дао освојеним трофејима.

"Изузетно ми је драго што је искористио шансу и што сада сви знају његов квалитет. Најтеже је погодити тројку кад си сам, а он је био спреман да то уради... Какви су све играчи ишли у НБА, дефинитивно је заслужио да се и он опроба".

Иначе, српски репрезентативац је у Београду, а 26. и 27. јуна организоваће кошаркашки камп на управо обновљеним теренима КК Партизан на Калемегдану.

Идеја је потекла управо од њега, а остварена у сарадњи са компанијом "Најки" и уз велику подршку Телекома Србије. Полазници ће између осталог добити оно што је младим кошаркашима увек потребно, а то је квалитетна опрема.

Камп је позивног карактера, позивна листа направљена је у договору са тренерима млађих категорија из читавог региона. Уцествоваце 40-45 дечака и 10-12 девојчица.

"Као дечак сам учествовао на неколико кампова, волео да се такмичим, имам најлепша сећања на тај период. Надам се да ће и овај камп оставити траг на деци која ће бити тамо", рекао је Богдан, поручивши младим спортистима да се никад не плаше да сањају велике снове.

Камп је, иначе, бесплатан за све учеснике, дакле непрофитан.

Занимљиво је да ће Богдан посетити бетонске терене већ у уторак увече, када црно-бели организују њихово свечано отварање.

"Сви смо почели на бетону, тако да је лепо вратити се ту, макар само да прошеташ и погледаш".

Када је лета 2014. отишао из Партизана, опростио се титулом првака Србије, што је била утеха за пораз од Цедевите на Фајнал фору АБА лиге и неостварен пласман у Евролигу. Након тога је за трофејни клуб све ишло низбрдо...

"Пратим клуб и изузетно ми је жао што је у оваквој ситуацији. Али, ако мора да буде тако, а вероватно мора, надам се да ће их то само ојачати за повратак на највиши ниво", поручио је Богдановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар