Андреј Карташов: Тео иде у НБА 95%!

"Мислим да ће Теодосић прихватити да оде у НБА и за мање новца од онога што многи очекују уколико нађе тим у ком ће имати праву улогу", тврди угледни спортски новинар из Москве у разговору за МОНДО.

Кошарка 23.06.2017 | 12:45
Андреј Карташов: Тео иде у НБА 95%!
Шта се, заправо, догађа у преговорима између ЦСКА Москве и Милоша Теодосића?

У потрази за овим одговором позвали смо колегу Андреја Карташова, Московљанина и угледног спортског новинара који ради за водећу руску новинску агенцију "Тасс".

"ОК, добро", одговорио нам је Карташов.

"Рећи ћу вам оно што знам, односно што су мени рекли".

Карташов је поновио да је власник ЦСКА из Москве, Андреј Ватутин, још током Фајнал-фора Евролиге понудио Теодосићу нови, трогодишњи уговор по условима какви се ретко виђају у европској кошарци, али није навео о којој је суми тачно реч.

О каквим се спекулацијама ради, довољно сведоче текстови о томе да је ЦСКА свом најбољем играчу понудио три, па и шест милиона евра по сезони, али…

"ЦСКА дефинитивно има могућност да понуди толику суму новца Теодосићу. Уколико Химки може да одвоји 3,5 милиона евра годишње за Шведову плату, због чега ЦСКА не би понудио енормну суму Теу? Он је лидер тима и, овде у Москви, он је истинска кошаркашка звезда", рекао нам је Карташов, не побијајући могућност да је пред Теодосића стављен и уговор од шест милиона евра по сезони.

Ипак, све и да је тако, каже да је српски ас ближи одласку у НБА. Знатно ближи.

"Разговарао сам недавно са... хајде да кажем чланом борда директора ЦСКА, који ми је у 'офу' рекао да Теодосић једноставно мора да иде у НБА, односно да би требало то да уради, јер је свима у Москви јасно да му је понестало циљева и мотива у европској кошарци", открива Карташов у разговору за МОНДО, али напомиње да то што су у клубу свесни да Теодосић увелико удара у евролигашки плафон не значи и да су дигли руке од преговора са њим.

"Ако мене питате за мишљење, требало би да се опроба у НБА лиги. Пре годину дана сам причао са још једним Теом, Папалукасом и питао сам га да ли му је криво што је пропустио прилику да оде у НБА када му се била указала. Одговорио ми је: 'Да, требало је да одем у Бостон Селтиксе исте секунде када су ми понудили уговор'. Милош не би требало да понови грешке неких претходних легенди ЦСКА", рекао је Карашов, после чега смо га замолили да буде још конкретнији и шансе да Теодосић напусти Москву изрази у процентима.

И, изненадио нас је. Очекивали смо нешто попут 50-50 или 60-40 у корист НБА…

"95 одсто да иде у НБА", рекао је као "из топа" Андреј, који нека од својих сазнања о Теодосићевом, али и другим трансферима, дели са пратиоцима на Тwиттеру.

У Москви се као заинтересовани клубови за Теодосића помињу Мајами Хит, Бруклин Нетси, Сакраменто Кингси, у Србији су актуелни били Денвер Нагетси и нарочито Јута Џез, а из Грчке је недавно стигла информација да ће Тео добити понуду и Чикаго Булса.

Суме које би требало да буду стављене пред 30-годишњег Ваљевца такође варирају, као када се "инсајдерише" о понуди ЦСКА. Ипак, оно око чега се Карташов слаже са нама је да Милошу новац није приоритет, већ физиономија будуће НБА екипе и, најважније, његова улога у самом тиму.

Фактор ће свакако бити и дугорочност сарадње.

"Колико знам, неки од генералних менаџера разматрају понуду између шест и осам милиона долара по сезони за Теодосића, али ми се чини да би он прихватио да игра и за мање, ако би препознао екипу у којој би имао праву улогу", рекао је Карташов за крај разговора, који би могао ускоро да буде настављен ако будемо наслутили да се спрема крај ове праве саге, која је почела практично оног дана када је Теодосић ушао у последњу сезону уговора са "армејцима" за које игра од 2010. године и са којима је прошле сезоне освојио Евролигу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар