Боби: Саиграчи у репрезентацији ме мрзе? Нетачно!

"Стварно? Ево, то први пут чујем сада. Апсолутно није истина", рекао је Бобан Марјановић у интервјуу за "Ало".

Кошарка 22.06.2017 | 18:30
Боби: Саиграчи у репрезентацији ме мрзе? Нетачно!
2014. није био позван за Светско првенство у Шпанији.

2015. почео је припреме за Европско првенство у Француској, али је после једног спорног интервјуа Сан Антонио ставио "вето" на његов наступ и позвао га на лекарске прегледе у САД.

2016. захвалио се селектору на позиву и, после одлуке да почетак припрема "орлова" проведе на преговорима у Америци, где је добио уговор у Детроиту, поручио да је расположен да игра на Олимпијским играма у Бразилу што је за селектора (и саиграче, незванично) било неприхватљиво.

2017. поново је уврштен на шири списак селектора Александра Ђорђевића.

Да ли ће, коначно, и заиграти за репрезентацију Србије?

"Супер је осећај када си поново део националног тима Србије. Тако нешто не могу речима да опишем. Нема ту много филозофирања. Играти за Србију је највећа част и обавеза за сваког кошаркаша", рекао је наш НБА кошаркаш, Бобан Марјановић, у разговору за "Ало".

Упитан о томе да ли се чуо са Ђорђевићем и како су пронашли заједнички језик после два-три неуспешна покушаја сарадње током лета, Марјановић је дипломатски одговорио...

"Код мене то није било спорно. Па ја сам увек то и желео да играм", рекао је горостас из редова Пистонса, који се није наиграо кошарке од доласка у "Град мотора" из редова Спарса.

"Ма људи морају да схвате да је кошарка много леп спорт да би га било шта покварило. А још играње у репрезентацији... Нема боље од тога. Понављам, одувек сам желео да се вратим у тим и да браним боје моје земље", поновио је Марјановић, који тврди да није раније чуо за то да су и сами репрезентативци Србије били против његовог накнадног доласка у тим, уочи Игара у Рију.

"Стварно? Ево, то први пут чујем сада. Апсолутно није истина", рекао је Марјановић на питање аутора интервјуа о томе да ли је чуо да га, цитирамо, "остатак тима мрзи".

Марјановић је за "Ало" рекао и да га радује јака конкуренција на центарским позицијама у репрезентацији Србије, као и да је после разговора са тренером Детроита, Стеном ван Гандијем, добио гаранције да ће наредне сезоне имати знатно важнију улогу у тиму него током претходне када је заиграо (и показао шта може) тек у финишу сезоне када су Пистонси изгубили шансе за пласман у плеј-оф.

Марјановић је на лето 2015. године, са титулом најкориснијег играча прве фазе Евролиге у дресу Црвене звезде, потписао уговор са Сан Антонијом и прикључио се припремама репрезентације Србије, али је проблем око његовог (не)останка са "орловима" уследио када је један од помоћника тренера црвено-белих Дејана Радоњића, Борко Радовић, у интервјуу за један израелски медиј открио да је популарни Боби финиш сезоне 2014/15 одиграо упркос томе што му је напрсла кост стопала.

Када су у Сан Антонију то чули, одлучили су да позову Марјановића на додатне лекарске прегледе у Тексас и, самим тим, направе проблем Ђорђевићу пред Еуробаскет на ком су "орлови" стигли до полуфинала и ту били поражени од Литваније, а касније и Француске у борби за бронзу.

Наредног пролећа, Ђорђевић је уврстио Марјановића на списак репрезентативаца, иако су стизали наговештаји да ће Боби, као делимично слободан играч (могао је да напусти Сан Антонио у случају боље понуде неког другог НБА клуба), морати да буде у САД на преговорима у периоду када ће у Београду бити одржан квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију.

С обзиром на то да је Ђорђевићев био изричити да ће у Рио путовати само играчи који ће одрадити припреме од првог дана, дошло је до тога да Марјановић поново не буде са "орловима" током похода на олимпијско сребро у Рију.

У нади да ће овог лета све "доћи на своје место"...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар