ЕП - Караџић: Дале су све, није било довољно!

Селектор кошаркашица Србије изјавио је да је морао да ризикује, вођењем на ЕП недовољно спремних Петровић и Дабовић.

Кошарка 21.06.2017 | 18:45
ЕП - Караџић: Дале су све, није било довољно!
Женска кошаркашка репрезентација Србије није успела да за нешто више од 24 сата пружи две надахнуте партије. Испоставило се да је победа над Словенијом у понедељак донела само одлагање елиминације са Еуробаскета у Чешкој.

Србија је изгубила од Летоније 70:75 у "баражу" за пласман у четвртфинале, што значи да се неће борити за медаље и одбрану титуле из Будимпеште 2015, али ни за учешће на Светском првенству у Шпанији 2018.

Селектор Стеван Караџић преузео је одговорност за остварени резултат.

"Сигурно нимало пријатан тренутак, имајући у виду на какве резултате су нас навикле ове девојке. Сносим пуну одговорност за овај резултат, јер сам одредио овај тим за ЕП",рекао је Караџић, а преноси "Спортска централа".

Наше најбоље играчице уз капитена Јелену Миловановић, а то су Соња Петровић и Ана Дабовић, током припрема су имале много здравствених проблема. То је на такмичењу дошло на "наплату".

"Желео сам да иду најбоље играчице, али мислим да девојке које су остале у Србији нису могле адекватно да замене Соњу Петровић и Ану Дабовић, које су фактички без правих тренинга дошле на шампионат. То је ризик који сам преузео, мислећи да ће нам и недовољно спремне помоћи. Оне су се заиста трудиле из све снаге, али то очигледно није било довољно", навео је Караџић.

Летонија је у раној фази утакмице стекла двоцифрену предност, коју су наше кошаркашице анулирале, па и прешле у вођство, међутим, нису успеле да успешно заврше посао.

"Летонија је била бољи и чвршћи тим. Оно емоција и енергије што смо потрошили против Словеније, нисмо имали у борби за четвртфинале, ни близу тог нивоа. Не кажем да девојке нису желеле, дале су све од себе, али ово је био енергетски максимум", истакао је селектор.

Он је нагласио да репрезентација мора да се окупи и следећег лета, иако неће играти ниједно такмичење.

"Треба да се одржи континуитет окупљања и убаци свежа крв у екипу. Немогуће је да се репрезентација не састаје две године, без обзира на овај лош резултат. Ово је спорт, није крај света. Важно је направити добру анализу и испланирати шта и како даље", завршио је Караџић, коме је данашњим поразом истекао уговор са КСС.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар