Аранжман са ММФ није раскинут

Аранжман БиХ са ММФ-ом званично није раскинут, али смо упозорени да, уколико не дође до извршења у свим тачкама, у којима су наше обавезе и односе се на све нивое власти, мораће преиспитати аранжман и евентуално приступити закључењу новог, с обзиром на то да овај није показао одрживост, изјавила је данас премијерка РС Жељка Цвијановић.

Република Српска 21.06.2017 | 14:10
Аранжман са ММФ није раскинут
Подсјетила је да је РС прије пола године извршила све своје обавезе, као и Федерација БиХ, а остале су обавезе на нивоу БиХ, које се односе на законе о акцизама, банкарски сектор те агенцију за осигурање депозита.

-Сада само упозорени дописима да било какви додатни издаци на било којем нивоу, а подразумијевали би повећање плата или трошкова за плате, могу да угрозе аранжман. То упозорење се односи на одлуку Савјета министара БиХ, на основу које се припрема и закон о повећању плата полицији, рекла је Цвијановић новинарима у Бањој Луци.

Истакла је да би та одлука савјета министара, уз оно што није извршено из аранжмана с ММФ-ом, била додатно оптерећење.

"Мислим да нам ММФ, с обзиром на то да је ово нека заједничка иницијатива с ЕУ, настоји прогледати кроз прсте па одуговлаче. Да је неко други у питању давно би пресјекли и рекли да аранжман не постоји", устврдила је она.

Сматра да је аранжман завршена прича, јер не зна на који начин Влада више треба да наступа у овом смислу, јер је РС своје обавезе завршила, а и посланици СНСД-а су на нивоу БиХ покушали да се изврше и обавезе тог нивоа власти.

"Сада више немамо никакве могућности да нешто урадимо", додала је Цвијановић.

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мака сет

21.06.2017 12:26

Знаци банкарски сектор на дрзави, опет пренесена надлезност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

21.06.2017 16:06

Банкарска и економска политика и треба да буде на нивоу Дрзаве. Све док је на нивоу двориста а тако је обављају владе Српске и Федерације долазицемо у ситуације Бобар Банке, Банке Српске и суме и ливаде и зељезнице е то се зове кратко и јасно пљацка .

Name

брак

21.06.2017 16:10

Ни ја се нисам развео са зеном само је други користи а ја немам приступа и јос имам плацати заосталих потразивања то ти је исто ко кодтебе Зељка и Фадиле

Name

разумио

21.06.2017 12:38

Фактицки идемо са аранзманом ММФ-а у даљу изградњу и јацења привреде. Само нам смета јос пар преосталих банака, али цемо и њих елиминисати како би постали независни од западног протока роба и добара након сто РС уведе трампу као платезно средство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

21.06.2017 12:41

Пара нема, море бит бидне али их сада нејма.. могу цекат пет дана, пет година десет година ал пара нејма Паре уопсте нису проблем јер пара нејма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет

21.06.2017 20:56

Памет.Памет је вазна, а не сисање сисе од ММФ.Раскинули сте ви с памецу.То је нас проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тупани

22.06.2017 18:11

Хоце нови аранзман ал без да повецавају плате.. цуј ње. Да им паре оду на отплацивањ дугова.. ја зене ,треба њих све смијенити.

ОДГОВОРИТЕ