Затвореник себи пререзао врат

Александар Станимировић (38) пререзао је себи синоћ вене и врат поклопцем од конзерве у ћелији КПЗ Забела у Пожаревцу, након чега је преминуо у пожаревачкој болници.

Србија 20.06.2017 | 12:34
Затвореник себи пререзао врат
Како "Блиц" сазнаје, Станимировић је на одслужење затворске казне од две и по године дошао јуче.
 
- Био је са групом затвореника у пријемном одељењу. Вечарали су и остали да гледају ТВ. У једном моменту, Станимировић се сам повукао у ћелију. Ту је, пар минута касније и нађен, са пререзаним венама на рукама и посекотином преко врата, каже за "Блиц" извор упућен у детаље увиђаја.

Поред тела нађен је поклопац конзерве, коју је Станимировић очигледно успео да сакрије од чувара.

У Министарству правде кажу да је Станимировићу одмах у ћелију пружена прва помоћ, како би се зауставило крварење.

- Он је хитно превезен у Општу болницу у Пожаревцу, где је покушана његова реанимација, али су лекари, нажалост могли само да констатују смрт - кажу у Министарству правде.

У Министарству наводе да је пожаревачка полиција одмах извршила увиђај, коме је присуствовао заменик јавног тужиоца, и који је наложио обдукцију тела преминулог затвореника.

Станимировић је, иначе родом из Панчева, а на затворску казну је осуђен због разбојништва.

- Он је лечени наркоман, који је неколико пута био хоспитализован у различитим институцијама за одвикакавње од болести зависности. Имао је "досије" као малолетник, али је ово био први пут да је осуђен на затворску казну, што му је очигледно тешко пало - каже извор "Блица".

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар