Резултат је важнији од новца!

Дурант не узима максимални уговор само како би Голден Стејт задржао тим! И све то због нешто више од 4. 000. 000 долара. . .

Кошарка 22.06.2017 | 09:30
Резултат је важнији од новца!
Кевин Дурант се не задовољава једном освојеном титулом. Уосталом, није због тога згазио срца навијача Оклахоме и навукао гнев кошаркашког света када је прелазио у Голден Стејт. Због тога му је резултат сада важнији од било чега, па и од новца. 

Реномирани амерички сајт ЕСПН тврди да је зато понајбољи играч Вориорса и МВП недавно завршеног финала решио да не искористи личну опцију у уговору са Голден Стејтом који би му гарантовао аутоматски продужетак уговора и плату од 28.000.000 долара како би постао слободан играч и парафирао нови уговор са Голден Стејтом. 

Разлог оваквог потеза је прилично једноставан, а исти потврђује и колико је хемија унутар тима добра. Наиме, Дурант жели да управи Ратника увећа шансе да обнове уговоре са Шоном Ливингстоном и Андреом Игуодалом, после чега ће и он ставити параф на нову сарадњу са клубом. И то тако што неће прихватити максимални уговор који му следи као играчу са десетогодишњим искуством. А то је нешто више од 35.000.000 долара. 

Он ће, наиме, узети мањи новац, односно тек нешто више од 30.000.000 долара, што ће клубу оставити довољно простора да заврши две већ поменуте трансакције и неће морати да прибегне растерећењу буџета кроз чишћење тима. 

Тако ће Голден Стејт практично задржати шампионски састав на истом месту и сезону дочекати без икаквих промена, спреман да крене по нову титулу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар