ЕП: Францускиње послале Србију на Летонију!

Кошаркашице Србије играће у осмини финала Европског првенства у Чешкој против селекције Летоније.  Репрезентација Србије зна на кога иде у осмини финала, а познато је и име ривалки и у случају пролаза у четвртфинале.

Кошарка 20.06.2017 | 09:30
ЕП: Францускиње послале Србију на Летонију!
Србија је, упркос томе што је претрпела два пораза на старту, завршила такмичење као друга у групи Ц и то значи да ће играти против трећепласиране селекције из Д групе.

Изабранице Стевана Караџића на оваквом расплету могу да захвале Францускињама које су, додуше уз много муке, оправдале улогу фаворита против Грчке – 70:63.

Француска је у последњој утакмици савладала Грчку и сада су познате све учеснице најбољих 16. Екипа коју води Валери Гарније мучила се током читавог сусрета, али је дуел преломила у последњој четвртини и потврдила прво место у групи.

Њима ће противнице бити победнице меча Италија – Украјина.

Србија ће са Летонијом играти већ у уторак, а термин ће бити накнадно објављен.

Све се зна!

Репрезентација Србије је са скором од једне победе и два пораза, захваљући кош разлици, завршила као другопласирана у групи "Ц" иза Француске која директно иде у четвртфинале, док наше кошаркашице уз Гркиње морају прво у осмину финала.

О томе је одлучивао директан дуел Францускиња и Гркиња коју је добио вицешампион Европе 70:63, док је наш ривал за осмину финала био познат и након дуела Црне Горе и Русије (54:78).

То значи да ће Србија у уторак за улазак у четвртфинале играти против Летоније, док би у случају победе два дана касније (четвртак) играли против сјајне Шпаније!

Србија је током припрема играла већ против Летоније и славила без Ане Дабовић и Соње Петровић. Меч се игра у Прагу, а нешто касније ће бити познат и тачан термин одигравања.

У мечевима осмине финала, или како се то још назива "баража за четвртфинале", састају се и Украјина - Словачка, Италија - Мађарска, односно Русија - Грчка.

Као победници група даље су прошле репрезентације Шпаније, Белгије, Турске и Француске.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар