ЕП до 21: Ми смо Србија! Знамо шта нам је чинити!

Ведар дух је ту, расположење је добро и сада Орлићи "само" треба да изађу, победе Македонију у уторак и одрже шансе за пласман у полуфинале Европског првенства.

Фудбал 20.06.2017 | 13:15
ЕП до 21: Ми смо Србија! Знамо шта нам је чинити!
Први меч је изгубљен, али није осмех на лицу Ненада  Лалатовића и Немање Максимовића. Ведар дух је ту, расположење је  добро и сада Орлићи "само" треба да изађу, победе Македонију у уторак и одрже шансе за пласман у полуфинале Европског првенства.

Утакмица је на програму у уторак од 18 часова, а селектор Лалатовић најављује да су Орлови спремни и да знају  шта им је чинити.

Пре свега, мора да буде промена због повреде Александра Чаврића.

"Мора да буде промена. Чаврић се повтедио. Битан играч, нажалост неће можи две недеље да тренира.  Направио сам у својој глави ротације за сутрашњи меч. Оно што ми је драго што су играчи у добром расположењу. Сутра је најбитнији меЧ на овом турниру!  Чак и ако прођемо групу", јасан је Лалатовић.

Анализа наредног противника? Македонија је лај ривал само на папиру…

"Урадили смо анализу. Није реалан резултат, однос снага. Имали су своје шансе. Имају креативне играче. Крилне играче. Бабунског морам да похвалим. Жао ми је што је отишао из Србије, то им је најбољи играч. Морамо да гледамо себе и против Шпаније, ако буде добар резултат Португалија - Шпанија, па да одлучујемо о својој судбини".

И Србија и Македонија су у првим мечевима показали бољу игру против Португалије, односно Шпаније, него што је то резултат показао.

"Немам шта да замерим играчима. Изгарали смо. Ђурђевић да је дао гол, ишло би све у другом смеру. У другом полувремену су се дигли. Током 65 минута смо. Нисмо искористили шансе. И њима и нама не игра нерешено сутра. Морамо да добијемо! Идемо апсолутно на победу! Ми смо Србија, знамо шта нам је чинити! То је фудбал. Атмосфера је феноменална у тиму. Одржали смо састанак и знамо шта нама је чинити. Најважнија утакмица на турниру".

Лалатовић има високо мишљење о наредном противнику.

"Ово је сигурно њихова најталентованија генерација у последњих 15-ак година. Напредовали су, имају креативне играче. Њихов напредак је видан самим тим што су избацили репрезентацију Француске у квалификацијама".

Осим Чаврића, сви остали су спремни.

"Жао ми је што се Чаврић повредио. Сви остали су здрави, спремни, орни и дочекујемо спремни овај меч против Македоније".

Србија је изгубила и први меч на Новом Зеланду, па је на крају освојила Мундијалито. Није непозната ситуација?

"Били смо већ у оваквој ситуацији. После смо освојили првенство. Треба да добијемо, а надам се и прођемо даље ако све буде како треба. Играћемо да добијемо утамицу", поручио је Немања Максимовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар