Ђорђевић објавио списак: Јокић је ту!

Селектор "А" репрезентације рачуна и на НБА вундеркинда, али није могао да пружи коначни одговор о његовом наступу. Марјановић опет позван. Међу дебитантима и Бранко Лазић.

Кошарка 19.06.2017 | 19:00
Ђорђевић објавио списак: Јокић је ту!
Селектор је донео одлуку!

Александар Саша Ђорђевић саопштио је шири списак од 25 играча, са којег ће кроз десетак дана одабрати групу која ће почети припреме 20. јула, а касније и коначних 12 за Еуробаскет у Турској (31. август - 17. септембар).

У "Кући кошарке" у Сазоновој улици, селектор је пред новинарима прочитао и име Николе Јокића, српске НБА звезде у успону, за кога се ипак још не може дефинитивно рећи да ли ће се и одазвати.

Подсетимо, Денвер му је препоручио да ово лето посвети себи, а млади Сомборац, освајач сребра на Олимпијским играма у Рију, још није "преломио".

"Да ли се ја зовем Никола Јокић?", кратко је одговорио Ђорђевић на питање новинара о центру Денвера и тако послао довољно јасну поруку да се чека играчева одлука.

Такође, Ђорђевић је после бурне прошлогодишње епизоде са Бобаном Марјановићем поново уврстио НБА центра на шири списак. "Боби" је претходних недеља истицао да ове године нема препрека да се придружи екипи и да би се "наравно, одмах одазвао" Салетовом позиву.

Даље, Ђорђевић је уврстио на списак и имена петорице дебитаната. Међу њима је и Бранко Лазић, бек Црвене звезде мтс, која је дала седморицу играча за шири списак (Јовић, Гудурић, Дангубић, Симоновић, Кузмић и Огњен Добрић).

Новајлије је дао и ФМП (Алекса Раданов и Дејан Давидовац), као и Мега Лекс, чији је "плеј" Огњен Јарамаз и ове, као и прошле године, добио селекторов позив на шири списак, док се име крилног центра Партизана Стефана Бирчевића и овог лета подразумева у Ђорђевићевим плановима.

Дугогодишњи плејмејкер "орлова" Стефан Марковић очигледно је остао доследан одлуци да се опрости од репрезентације, име Немање Бјелица је написано, али се још чекају резултати његовог постоперативног опоравка, а на ширем списку "орлова" поново су и имена бивших капитена Партизана, Владимира Лучића (Бајерн) и Драгана Милосављевића (Уникаха).

Репрезентација ће се окупити 20. јула, а ка Истанбулу ће кренути 30. августа:

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Василије Мицић, Огњен Јарамаз.

БЕКОВИ: Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Бранко Лазић, Марко Гудурић, Немања Дангубић, Алекса Раданов, Дејан Давидовац.

КРИЛА: Никола Калинић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Огњен Добрић, .

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица.

ЦЕНТРИ: Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић, Владимир Штимац, Бобан Марјановић, Никола Јокић, Никола Милутинов.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПопГрег

20.06.2017 11:21

Одличан списак, жао ми је Марковића имао је изврсну сезону. Само да се сви одазову.

ОДГОВОРИТЕ