Апсурдне тврдње Министарства

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић сматра да су апсурдне тврдње Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске да је концесиона накнада умањена јер би пројекти били неисплативи са постојећом накнадом.

Република Српска 19.06.2017 | 21:50
Апсурдне тврдње Министарства
Шешић тврди да је "ЕФТ" Станари првобитним концесионим уговором пристао да послује по висини концесионе накнаде од 3,6 одсто од оствареног прихода.

"Остаје чињеница да је Буџет Републике Српске остао без значајних средстава очекиваних из Термоелектране /ТЕ/ 'Станари' умањењем концесионе накнаде, узроковане измјенама Правилника о висини концесионе накнаде, управо у години уласка ТЕ 'Станари' у рад", рекао је Шешић.

Он је оцијенио да је прича из Министарства о повећању цијене електричне енергије са постојећом накнадом застрашивање грађана Републике Српске, те напоменуо да је прије годину дана струја поскупјела за 10 одсто, саопштено је из СДС-а.

Шешић тврди да се на дјелима види о коме брине Влада Српске и да то није, како каже, обичан народ, већ искључиво имућнији слој становништва.

Он наводи да у изјави стручног савјетника у Министарству индустрије, енергетике и рударства Славице Богдановић није одговорено на питање да ли је Република Српска дала гаранције на плаћање кредита за изградњу ТЕ "Станари".

"Узимамо за право да избјегавање икаквог одговора даје више него јасан одговор. Да ли су дате гаранције и да ли је то урађено мимо закона без одлуке Народне скупштине Републике Српске? Још једном захтијевамо од Владе да објелодани све уговоре и анексе уговора, које је потписала у вези са изградњом ТЕ 'Станари'", истакао је Шешић.

Према његовом мишљењу, Богдановићева није демантовала ништа што је Шешић рекао јуче на конференцији за новинаре, а да на поједина питања није дала ни одговоре.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

СДС БЛ

19.06.2017 13:59

Браво потпредсједниче Даворе! Аргументовано, концизно и јасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

19.06.2017 14:54

Једном народ треба да схвати,доказе са аргументима о разним аферама и криминалним радњама владајуци сто износи СзП су тацни и теско ко мозе да их негира,само сто институције које би требале да све то провјере и ако је тацно санкционису не раде,јер су инструмент власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

19.06.2017 14:56

Браво Шешићу. Док је тебе, Божовића и Рада Савића СДС ће имати сигурну будућност. Неокаљани и честити млади људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

19.06.2017 15:36

У СДС-у се десавају изгледа позитивни и нови моменти. Све висе младјих људи долази до изразаја и добија веци простор. Нама треба млада снага,бас овакаква као сто је Давор,млад момак са зељом да уради несто корисно за своју дрзаву и народ. Изгледа да се буди највеца опозициона странка а било је и вријеме !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

19.06.2017 17:28

Слиједи бодљевина само да се заказе корида. Нема од тога ниста, нос треба имати велик и намирисати како треба?

Name

Додиг

20.06.2017 04:40

Није то све тако, ја сам другације говорио.

ОДГОВОРИТЕ