Мјештани против градње паркинга

Становници бањалучког насеља Лазарево противе се изградњи паркинга поред Булевара Милутина Миланковића за који тврде да нема адекватан приступни пут. Сумњају да је једини циљ овог подухвата, којег град финансира са 49. 000 КМ, да новоизграђени хостел "Европа", власништво једног од градоначелникових сарадника, добије паркинг са приступом са главне улице. Из Градске управе тврде да је све по закону.

Република Српска 18.06.2017 | 20:03
Мјештани против градње паркинга
Изградња паркинга почела је прије неколико дана, али су наишли на негодовање многобројних мјештана. Како истичу, проблем је што паркинг и дио саобраћајнице који се гради нема приступни пут и до њега се може доћи само преко пјешачке зоне.

"Овдје нема приступног пута. Како ће моје дијете или комшије овдје доћи, паркирати аутомобил; не може преко пјешачке стазе, преко зелене површине, преко бициклистичке стазе, игралишта. Куда? Не могу да вјерујем да је град Бањалука ово одобрио, да је то од виталног интереса", каже Желимир Божић, мјештанин бањалучког насеља Лазарево.



У одговору из Градске управе стоји да се радови изводе по свим важећим дозволама и у складу са вежећим регулационим планом. За њих ту нема ништа спорно, а незадовољним грађанима поручују да се жалбом могу обратити Одјељењу за инспекцијске послове.



"Можда је ово само интерес појединца који користи тај прелаз и паркира аутомобиле за свој хостел Европа", објашњава Божић.

Власника хостела "Европа” Новака Петраша, бившег начелника Одјељења за инспекцијске послове и савјетника градоначелника, екипа БН телевизије није затекла у хостелу, а није се јављао ни на наше телефонске позиве.

Зато нема одговора на питање: Како је успио да добије приступ паркингу са главне улице?