ЕП - Караџић: Соња охрабрује, Ана брине!

Селектор кошаркашица задовољан напретком у игри, иако је против Француске доживљен убедљив пораз.

Кошарка 18.06.2017 | 15:00
ЕП - Караџић: Соња охрабрује, Ана брине!
Србија је допутовала у Чешку као актуелни шампион Европе, а након две одигране утакмице у групној фази налази се на корак од елиминације.

Францускиње су у суботу победиле резултатом 73:57, али наша екипа није била инфериорна, осим у последњих неколико минута, када је са падом на физичком плану опао и борбени дух.

"Иако смо доживели убедљвиији пораз, приказали смо се много боље него против Грчке у првом колу. Француска је и квалитетнији ривал него Гркиње, које су се до последњег даха бориле против Словеније. На ЕП нема слабих екипа", констатовао је селектор Стеван Караџић.

Он истиче да је повратак Соње Петровић из повреде велико охрабрење. Једна од најбољих европских кошаркашица постигла је 18 поена.

"Нисам планирао да толико игра, али пошто се тако одвијао меч, били смо у игри више од 30 минута, била је на терену више него што треба".

На другој страни, забрињава стање Ане Дабовић, која је у суботу замењена пре него што је истекао први минут и "потпуно је неизвесна" за одлучујући меч против Словеније.

"То је оно што ме јако брине и сада највише размишљам о томе да ли ће уопште моћи и колико да помогне тиму. И пред ЕП сам говорио колико нам значе Соња Петровић и Ана. Соња је против Француске дала значајан допринос бољој игри... Све зависи од лекарског тима".

Караџић је додао да је Дабовић по лекарским налазима санирала повреду листа и да нема хематом, тако да у стручном штабу "не знају шта се дешава у њеној нози и због чега је опет дошло до повреде".

"У последњој провери са Јапаном је пробила лед и била је колико-толико здрава, мада није логично да буде спремна. Много је тренирала са стране, возила бицикл, радила на траци, али то је све другачије од спринта на паркету, доскока, заустављања и сличних ствари".

Србија за пролаз у осмину финала мора да победи Словенију са најмање шест поена разлике, како после не би зависила од исхода утакмице Француска - Грчка.

Последњи меч у групи на распореду је у понедељак од 15 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар