"Испада да је Пековић дошао само да смени Дулета"!

Легенда Партизана Миодраг Мишко Марић упутио је оштре речи ка управи црно-белих у интревјуу за лист Данас.  Испада да је Пековић био у Партизану само да би сменио Вујошевића! "Партизан на пословном плану стагнира већ пар година, ваљда би потпуно логично било да и Тодорић и Шилобад оду из клуба и омогуће неким новим људима да свежијим контактима, квалитетнијим пословним односима направе помак у финансијском и сваком другом смислу", тврди трећи најбољи стрелац у историји Парног ваљка Миодраг Марић.

Кошарка 18.06.2017 | 21:45
"Испада да је Пековић дошао само да смени Дулета"!
Марић је дрес Партизана носио од 1974. до 1986. године и за то време био је један од најважнијих шрафова тог тима.

Одиграо је чак 362 утакмице, а трећи је најбољи стрелац који је носио црно-бели дрес.

У интервјуу за лист Данас, Марић је рекао да је био за смену Душка Вујошевића, али је исто тако оштро осудио Николу Пековића.

Још једно тешко лето је пред кошаркашким клубом Партизан. После разочаравајуће сезоне пракично на свим фронтовима Парни ваљак се налази у незавидној ситуацији - без председника, без тренера, окрњеног састава и управе... На све то, финансијске бољке поново су закуцале на врата у Хумској 1, што је међу клупским легендама покренуло питање - какав је циљ имало клупско руководство последње две године?

Управо је о овим темама за дневни лист Данас говорио трећи најбољи стрелац у историји црно-белих Миодраг Мишко Марић. 

"Никола Пековић је завршио мандат не решивши практично ниједан суштински проблем. Кажу да је дуг смањен, међутим он је и даље велики, а клуб је у истој ситуацији, чак и горој, пошто тренутно нема тим, тренера, уопште идеју како да крене напред", поручио је Марић и наставио:

"Испало је на крају да је Николи Пековићу основни задатак био да изврши смену Вујошевића и да направи известан компромис са делом навијача који су Дулету били веома наклоњени", каже Марић, признавши да је и сам својевремено био за смену Душка Вујошевића. 

Осим тога, некадашњи расни стрелац сматра да директорски тандем Драган Тодорић - Млађан Шилобад није искористио тренутак да промени курс у пословању. 

"Не могу у спорту исти људи да буду "сто година". Партизану, као великом клубу, било је неопходно да се на сваких пар година уради корените кадровске промене, како би се увеле нове идеје, освежили контакти, направили бољи пословни односи. Овако, иста гарнитура једноставно није приметила моменат када је требало направити заокрет у пословној политици. Живели су од добрих резултата, остали су уљуљкани на својим позицијама, без жеље да направе иновације у најважнијим сегментима. Партизан на пословном плану стагнира већ пар година, ваљда би потпуно логично било да и Тодорић и Шилобад оду из клуба и омогуће неким новим људима да свежијим контактима, квалитетнијим пословним односима направе помак у финансијском и сваком другом смислу".

Марић верује да Александра Џикића неће наследити тренер од реномеа и деценијског искуства, јер "нико не жели да дође у овакав Партизан". Тачније, у несређену и несигурну средину, како сам тврди. Убеђен је и да долазак Дејана Кијановића на место финансијског директора није прави потез за Партизан и сматра да клуб неће добити ништа конкретно. 

На крају, осврнуо се и на чињеницу да Партизанова фабрика талената све слабије ради. Односно, да дуго већ није произвела ниједног квалитетног младог кошаркаша.

"Партизан је годинама уназад правио превише грешака и пропуста због којих данас плаћа прескупу цену. Уместо да су искористили повољну климу, када су резултатски били на врхунцу, за прављење сопствене школе кошарке и стварања адекватних услова момцима који би из унутрашњости долазили у клуб, по чему су могли да се угледају на ФМП, црно-бели ништа значајније нису урадили по том питању. Партизан и данас има пар занимљивих играча из своје школе, али је резултатски далеко иза највећих конкурената (Црвена звезда и Мега)", рекао јеМарић за Данас. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар