Дани Алвеш у Манчестер Ситију?!

Десни бек Јувентуса Дани Алвеш постаће нови играч Манчестер Ситија, преноси "Тхе Гуардиан".  Време је за Енглеску: Алвеш напушта Јувентус! После само једне сезоне у Торину, темпераментни бразилски бек спрема се за нову селидбу. Овог пута на Острво.  Торино бруји - оде Дани Алвес у Манчестер Сити! Изгледа да је близу. . .

Фудбал 18.06.2017 | 19:45
Дани Алвеш у Манчестер Ситију?!
Тридесетчетворогодишњи Бразилац једна је од главних жеља Пепа Гвардиоле који је спреман да издвоји око седам милиона евра за овај трансфер.

Сити трага за бековима пошто Бакари Сања и Гаел Клиши готово сигурно напуштају "Етихад".

"Грађанима" је пропао трансфер Кајла Вокера из Тотенхема, па су се окренули према искусном Данију Алвешу који је и даље један од најбољих бекова на свету.

Гвардиола и Дани Алвеш су заједно сарађивали у Барселони и управо би то требало да буде један од главних разлога зашто је Алвеш одабрао Манчестер Сити.

Један од најтрофејнијих фудбалера свих времена, Дани Алвеш, опробаће се и у Енглеској.

Након што је више пута покорио Шпанију и Европу, играјући за Барселону, па био шампион Италије и умало првак Европе са Јувентусом, овај 34-годишњи десни бек одлучио да је у позном добу каријере обуче дрес Манчестер ситија и покуша да освоји Енглеску.

Алвеш, који је у Торино дошао прошлог лета као слободан играч и одиграо 33 утакмице у црно-белом дресу, уз шест голова и седам асистенција, добио је зелено светло од власника Јувентуса да преговара са Ситијем јер има уговор који важи до 2018. године.

С обзиром на то да обештећење не може да буде велико, и због његових година и због трајања уговора, у овом тренутку питање је само колико ће током преговора Алвеш "одрати" власнике Манчестер ситија, а помиње се сума од 5,7 милиона евра по сезони.

Тада би и Јувентус требало да добије нешто новца као компензацију за последњу сезону из Алвешовог уговора.

Алвеш је себи омогућио овакав трансфер донекле и иритирајући људе из Јувентуса својим понашањем, а тачка после које се нису трудили да га задрже био је интервју у ком је "мртав ладан", Бразилац открио да је недавно саветовао младој звезди тима, аргентинском нападачу Паулу Дибали, да напусти Јувентус ако жели да оствари пун потенцијал у каријери.

Алвеш ће се на "Етихаду" срести са некадашњим тренером из заједничких дана у Барселони, Пепом Гвардиолом, који га је 2008. године платио Севиљи 35,5 милиона евра и направио један од најбољих трансфера у новијој историји европског фудбала.

Запалио је Гонзало Игуаин фудбалску Италију емотивном поруком у којој се опростио од Данија Алвеса и пожелео му све најбоље у даљем животу и тако у ребус ставио све - да ли је у питању лапсус или постоји нешто што други не знају. Још је већа конфузија настала када је Аргентинац обрисао видео поруку са друштвених мрежа, али изгледа да се код Данија Алвеса стварно кува нешто озбиљно. И то - трансфер у Манчестер Сити!

Торином кружи прича да је Дани Алвес решио да напусти Јувентус само годину дана пошто је у клубу стигао као слободан играч после растанка с Барселоном, а као разлог наводи се позив који се не одбија. Од свог фудбалског учитеља - Пепа Гвардиоле.

Пеп је по завршетку турбулентне сезоне, у коју је спуцао преко 250.000.000 евра и ништа значајније није урадио, кренуо у велико реновирање тима, где је највећи акценат бацио на сређивање одбране. Тим су већ напустили Пабло Забалета и Бакари Сања, који су покривали десни бок, док је недавно отишао и Гаел Клиши. С обзиром да је на десној страни остала велика рупа коју треба попунити, не би требало да чуди Пепов позив. Посебно јер суГвардиола и Алвес имали фантастичну сарадњу током заједничких година проведених у Барси. 

Не само да је Алвес близу потписивања уговора са Ситијем, већ су и преговори Јувентуса и Ситија у поодмаклој фази и да би требало само да се утаначе поједини детаљи трансфера. Обештећење би требало да износи око 5.700.000 евра. 

Алвес је после неуспелог покушаја да се освоји Лига шампиона послао ултиматум Јувентусу да жели нови уговор до 2019. године, што му је клуб и понудио, уз плату од 4.000.000 евра. Али, изгледа да се позив са севера Острва не одбија. 

Подсетимо, Алвес је био и Челсијева мета. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар