Повратак отписаних: Парма је већ у Серији Б!

Фудбалери Парме од наредне сезоне играће Серију Б пошто су у финалу плеј-офа победили Алесандрију резултатом 2:0.  Италија слави: Парма у Серији Б само две године након банкрота! У финалу плеј-офа савладана Алесандрија са 2:0.

Фудбал 18.06.2017 | 15:45
Повратак отписаних: Парма је већ у Серији Б!
Први поодак постигао је Скавоне у 11 минуту меча и са тим резултатом се отишло на одмор, да би у 67. минуту Ноћиолини повећао предност и поставио коначан резултат.

У регуларном делу сезоне Парма је завршила на другом месту, да би потом савладала Пјаћенцу, Лучесе и Порденоне и заказала финале с Александријом.

"Млекаџије" су пре неколико сезона банкротирале због чега су избачене у четврти ранг италијанског фудбала, Серију Д.

Клуб је потом променио име у Парма Калчо 1913 и задржала све титуле – три пута освајала Куп Италије, Куп УЕФА (1995, 1999), а 1993. се окитила европским Купом купова.

Повратак велике Парме! Крсташи славе повратак у Серију Б на Артемио Франкију, на месту које је вечерас било обојено жутом и плавом бојом. Екипа Роберта Даверсе је у великом финалу плеј-офа савладала Алесандрију и обезбедила промоцију у виши ранг такмичења, други пут узастопно, а само две године након банкрота – 2:0 (1:0).

Парма је била доминантна ове вечери у Фиренци, док је екипа Ђузепеа Пилона деловала прилично уплашено, као да је била свесна да је ово превелики залогај за њу, иако јој је директан пласман у друголигашки ранг измакао за длаку.

Крсташи су од самог старта меча знали шта желе, повели су голом Мануела Скавонеа у 11. минуту, а онда стрпљиво чекали прилику да нокаутирају ривала. То се догодило у 66. минуту, када је Мануел Ноћиони поставио коначан резултат утакмице.

Клуб који је угашен, а онда поново оживљен 2015. године, кренуо је од Серије Д, експренсо обезбедио промоцију, а онда то учинио поново у Серији Ц (Лега Про). Све то праћено је фантастичном подршком навијача, који ће бити главни адут Парме и у наредној сезони. Да ли следи напад на Серију А биће познато већ овог лета.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар