КК: Русија добила Новозеланђане!

Штопер Новог Зеланда за победу Русије! Домаћа репрезентација успешна на отварању ФИФА Купа конфедерација у Санкт Петербургу. . .  

Фудбал 18.06.2017 | 13:30
КК: Русија добила Новозеланђане!
Очекивано!

Русија је победила Нови Зеланд резултатом 2:0 (1:0) у мечу првог кола А групе Купа конфедерација, који се традиционално одржава годину дана пре Светског првенства.

Домаћи су повели аутоголом Мајкла Боксала у 31. минуту, а коначан резултат поставио је Федор Смолов у 69. минуту.

Штопер Новозеланђана био је трагичар овог меча, пошто је прво спровео лопту у сопствену мрежу, очајничким покушајем да спречи гол Глушакова, док га је у акцији за 2:0 ниско центрирана лопта погодила у пету и одбила се до усамљеног Смолова на линији петерца.

Нови Зеланд баш и није идеалан репер, али домаћи Куп Конфедерација и наредног Мундијала показао је да је спреман да иде до краја.

Русија је оправдала улогу фаворита у дуелу са Новим Зеландом, пошто је славила у данашњем мечу са 2:0. Много тежи изазов имаће екипа Станислава Черчесова у сударима са Португалом и Мексиком. Међутим, публика у Санкт Петербургу је задовољна напустила поприште битке.

Русија је славила, готово рутински. Показала је ауторитет, недозволивши Новом Зеланду прилику да размишља о позитвном исходу. Гости су се провлачили до 31.минута. Тада је Глушков сјајно ушао иза леђа одбрани Новозеланђана. И потом здруженим снагама са штопером Бокселом погодио мрежу ривала.

Русија је била апослутни господар ситуације. Нису имали снаге Новозеланђани да ураде нешто више. Русија је пробијала преко бокова, а једну такву прилику искористио је  Смолова.

Могла је Русија и до још неког гола. Муниција је сачувана за наредне дуеле.

У недељу од 18 часова у Казању ће се састати Португал и Мексико, док парове Б групе чине Камерун - Чиле (недеља, 21.00, Москва) и Немачка - Аустралија (понедељак, 18.00, Сочи).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар