ЕП до 21: Шпанци брутални према Македонцима!

Фурија је брутална! Маказице Саула, па хет-трик Асенсија – урнисана македонска одбрана! Шпанци силовити у Гдињи, екипа Благоја Милевског коректна у нападу, али порозна у дефанзиви.  Македонци храбри, али Шпанци ПРЕЈАКИ! Силовит старт младих репрезентативаца "црвене фурије" на Европском првенству у Пољској.

Фудбал 18.06.2017 | 13:00
ЕП до 21: Шпанци брутални према Македонцима!
Македонија није лоша, али је Шпанија брутална! Ако упаднете у машину Црвене фурије онда вам нема спаса, а то се вечерас догодило изабраницима Благоја Милевског, који су платили све пропусте у одбрани, што их је коштало убедљивог пораза на отварању турнира – 5:0 (3:0).

Наши јужни суседи су отворено ушли у утакмицу, направили су неколико добрих акција и створили неколико добрих шанси, али их је исекао погодак Саула Нигеза. Био је то први пропуст одбране Македоније, која је на левом боку оставила усамљеног Хосеа Гају, а овај послао центаршут у срце шеснаестерца који је првотимац Атлетико Мадида маказицама послао у мрежу згранутог и лоше припремљеног Игора Алексовског.

Македонци су и у наставку меча наставили да играју добро у офанзиви, Давид Бабунски је погодио и пречку гола фаворизованог противника, док је са друге стране контролу игре на терену у преузео доминантни Марко Асенсио. Џокер Зинедина Зидана је постигао еврогол у 16. минуту, а до краја меча је уписао хет-трик, чиме је показао да би ово могао да буде његов турнир.

У стрелце се уписао и капитен, рекордер по броју утакмица и постигнутих голова за младу селекцију Шпаније, Ђерар Деулофеу.

Што се тиче селекције Србије, можда је и добро што ће јој ривал у другом колу (20. јун, 18.00) бити управо селекција Благоја Милевског, док ће Фурија на ноге Португалији у великом дербију групе Б.

Када у стартној постави репрезентације играча до 21 године имате фудбалере који су на клупској сцени минуле сезоне у "лигама петице" уписали укупно 311 наступа, јасно је зашто сте убедљив фаворит за прво место на Европском првенству, које се тренутно одржава у Пољској.

Да им је с правом додељена таква улога, Шпанци су потврдили већ на старту.

У првом колу Групе Б "прегазили" су Македонце - 5:0 (3:0) - иако су изабраници Благоја Милевског приказали веома добру партију.

Имали су сасвим солидне прилике током утакмице, погодили и пречку, упутили чак 24 ударца (али само 4 у оквир гола), међутим, срећа им није била наклоњена ове суботе.

Искусни Шпанци умели су да искористе сваку шансу која им се указала и без много напрезања стигну до убедљиве победе. Од 11 шутева, шест их је ишло у оквир гола, а пет завршило у мрежу...

У првом плану нашао се члан Реал Мадрида, Марко Асенсио, који је уписао хет-трик. Прецизан је био у 16, 54. и 72. минуту. Између тих погодака "убацио" сеЂерар Делофеу, играч Милана, када је у 35. минуту погодио из пенала.

Најлепши потез, ипак, био је први гол у мечу, који је "маказицама" постигао Саул Њигез из Атлетико Мадрида, већ у 10. минуту. У конкуренцији за најлепши погодак турнира биће сигурно и први гол Асенсија, када је матирао македонског голмана лоб ударцем са око 30 метара.

Шпанци су овом победом засели на прво место у групи, пошто имају бољу гол-разлику од Португала, који је нешто раније савладао наше "орлиће" 2:0.

У другом колу очекују нас два изузетно узбудљива дуела, пошто се у уторак од 18 часова састају Србија и Македонија, а потом од 20.45 Португал и Шпанија. Обе утакмице можете гледати у директном преносу на ТВ Арена Спорт.

ГРУПА Б:

Португалија – Србија 2:0 (1:0)
/Гуедес 37, Фернандес 88/

Шпанија – Македонија 5:0 (3:0)
/Саул 10, Асенсио 16, 54, 72, Деулофеу 35пен/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар