Јовић и Фенер: Начуо сам нешто...

Кључ држи Костас Слукас. . . ! Нико није рекао НЕ због пара! Плејмејкер Звезде отворено о свом статусу, трачевима о Бајерну, Фенеру и о "разлозима" свог одсуства током опоравка.

Кошарка 17.06.2017 | 20:30
Јовић и Фенер: Начуо сам нешто...
Један од најбољих плејмејкера Евролиге и вероватно кључни играч Црвене звезде - Стефан Јовић, има још годинху дана уговора са црвено-белима, али о његовој судбини спекулише из дана у дан. Ни после освојене титуле у Суперлиги, односно званичног краја сезоне, ништа се конкретно не зна. Међутим, има неких назнака где би српски репрезентативац могао да настави карјеру, а једна од њих каже - Фенербахче.

Турски великан и актуелни шампион Европе могао би овог лета да остане без Костаса Слукаса, па Жељко Обрадовић као идеалну замену види управо Јовића. Грчки бек је један од мезимаца најтрофејнијег тренера Европе, али Жоц не жели да зарад њега изазове немире у свлачионици. Наиме, Слукасу истиче уговор, за нови захтева више од 1.500.000 евра по сезони, што би могло да изазове ланчану реакцију. Фенер нема проблема с финансијама, али није исто повећати плату једном играчу и петорици, шесторици или седморици.

Из тог разлога турски клуб размишља о томе да жртвује Слукаса и ангажује доста јефтинијег Србина... 

"То за Фенербахче сам чуо, али искрено нисам добио никакву информацију нити је реално да се о томе прича. Кад будем знао нешто више око тога вероватно ћемо имати прилике да причамо. Говорило се и о Бајерну, али ја сам у Минхен отишао искључиво због проблема са леђима. Све што сам тамо радио су биле искључиво терапије", кратко је казао у изјави за Куриртоком славља титуле Стефан Јовић.

Прослава титуле Црвене звезде мтс трајала је у "Пиониру" и на Калемегдану до касно у ноћ. Моменте славља, тренер Дејан Радоњић и председник клуба Небојша Човић искористили су да скрену пажњу и на проблеме клуба, па је шеф стручног штаба емотивно поручио да није сигуран да су сви играчи током најуспешније сезоне примили четири плате.

Новац и дуговања неизбежно су тако постали и тема разговора са играчима Звезде, који такође до прошле ноћи о томе нису јавно говорили. Први плејмејкер и "мозак" шампионског састава. Стефан Јовић, отворено је разговарао са новинарима о томе.

"Та прича око финансија нас јако дуго прати и имали смо 'брдо' тих састанака и са управом клуба и међусобно, а ту мислим на Деја и стручни штаб", застао је Јовић, па се потпуно "отворио".

"Јавност треба да зна да се екипа Звезде није бавила тиме и да нико од играча ове сезоне није одсуствовао због финансија".

Јовићу су очигледно засметали трачеви од зимус, према којима током опоравка од повреде леђа наводно није хтео да игра због новца.

"Немам ништа против и немам право да било коме забраним да каже било шта о томе зашто је Јовић ван терена, али сви су одсуствовали искључиво због повреда. За ове три године, колико сам у клубу, никад се није десило да неко одсуствује због финансија".

Према речима репрезентативног "плеја" однос играча са тренером Радоњићем и однос према Звезди учинио је да сви у свлачионици ставе кашњења плата на страну.

"Многи играчи су дуго овде и добро се познајемо. Брзо смо схватили и видели каква је финансијска ситуација и нећемо ни да штрајкујемо, ни да одбијамо да играмо. Бавили смо се тереном, успешним крајем сезоне, а не финансијама. Кад су биле - добродошле су, а мислим да је било непоштено, из поштовања према свима који воле и прате Звезду и који су са нама, да у јануару или фебруару дигнемо сидро и одемо. Овај клуб је превелики да радимо такве ствари и да рушимо оно што је Радоњић годинама градио".

На неизбежно питање - да ли одлази из Звезде, Јовић сада нема одговор.

"Имам одређене клаузуле у уговору који траје још годину дана. Што се мене тиче, идем прво на одмор да се добро одморим. То је прва ствар, да се посветим сину и супрузи који су највише испаштали због овог ритма. Кад се вратим сешћу са људима и видети шта и како"

Радоњић је рекао да ће морати да се реше многе ствари...

"Те ствари ће се решавати у наредних месец дана. Ми играчи смо свој део посла на терену урадили и логично је да тај тео сада следује".

О наводном интересовању Фенера и Бајерна рекао је...

"Нисам никакву конкретну информацију о томе добио. Када је буде - чуће се. У Минхену сам био, али искључиво због терапија, а не због преговора", подвукао је Јовић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар