Дубљевић: А причали сте да сам луд...!

Црногорски центар присетио се обећања на почетку сезоне након ког је доживео подсмехе. Након што је Валенсија "нокаутирала" Реал Мадрид у финалу АЦБ лиге - нико се више не смеје.

Кошарка 21.06.2017 | 17:30
Дубљевић: А причали сте да сам луд...!
Барселона, Басконија и Реал Мадрид.

Екипа Валенсије је на путу до историјске прве титуле у тридесетогодишњем постојању овог клуба стигла преко три Евролигаша, и то она са "А" лиценцом. Бриљирали су кошаркаши Педра Мартинеза који су ове сезоне већ изгубили финале Еврокупа и Купа Краља, ово друго баш против Реала, али су "краљевском клубу" одржали лекцију у финалу АЦБ лиге и славили 3:1 у серији.

За МВП-а финала проглашен је Црногорац Бојан Дубљевић, који је феноменалан био у прва три меча, док је у овом последњем постигао само један поен, уз 9 скокова и 3 асистенције.

У разговору са новинарима присетио се једне реченице коју је рекао пред старт сезоне.

"Казао сам да ћемо освојити домаће првенство, а ви сте говорили да сам луд. Нека и јесам луд, али је титула наша", казао је одушевљени центар који ће наредне сезоне са Валенсијом играти Евролигу, уколико не направи неки трансфер.

"Била је ово сјајна сезоне, имала је своје добре и лоше моменте, али смо били заједно на окупу попут велике породице и због тога смо успели".

Тренер наранџастих" такође је истакао заједништво као најважнији фактор.

"Врло је могуће да смо освојили Еврокуп - не бисмо успели да освојимо првенство. Тај пораз нас је ојачао, опоравили смо се од њега као група", истакао је 55-годишњи Педро Мартинез коме је то први важнији трофеј у каријери.

У Мадриду се већ прича о смени Пабла Ласа, а подршку му је пружио најбољи играч Серхио Љуљ који је истакао да "краљевски клуб" мора да настави сарадњу са овим тренером.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар