Валенсија срушила Реал за ПРВУ титулу!

Екипа Валенсије први пут у историји постала првак Шпаније у кошарци.  Лепота игре: Валенсија је шампион! Растурање Реала на делове! Прва титула у историји клуба, 3:1 у серији против досадашњег првака Шпаније!

Кошарка 16.06.2017 | 23:20
Валенсија срушила Реал за ПРВУ титулу!
У четвртфиналу је пала Барселона (2:1), у полуфиналу Басконија (3:1), а у финалу и бранилац трона, Реал Мадрид - 3:1!

Валенсија је изгубила први меч серије за титулу, затим направила "брејк" у Мадриду, па убедљиво добила обе утакмице пред својим фанатичним навијачима.

У петак увече, Валенсија - Реал 87:76 (19:20, 29:11, 19:25, 20:20)!

Тренер Педро Мартинез наредне сезоне ће предводити "наранџасте" у Евролиги, у којој ће поред три шпанска тима са "А" лиценцом убудуће бити места и за најбољи тим "остатка" Ендеса лиге.

Овог пута, тај тим је уједно и првак државе, потпуно неочекивано, али сасвим заслужено.

За најкориснијег играча финала проглашен је црногорски центар Бојан Дубљевић, иако је у четвртом мечу уз девет скокова и три асистенције забележио само један поен.

Ђоан Састре убацио је 19, Вил Томас 12, Антоан Дио 11, Ромен Сато 10... а у пораженом саставу, као и обично, најбољи је био Серхио Љуљ са 23 поена и седам асистенција.

Луда ноћ! Луда, да не може луђа бити. Дочекала је и Валенсија да буде шампион. Екипа који има ватрене навијаче, а која - пре свега - игра атрактивну кошарку постала је првак Шпаније, на свом паркету је други пут у две вечери убедљиво тукла досадашњег владара, Реал из Мадрида, исписавши историју игре под обручма. И историју града који живи за спорт.

Тим Педра Мартинеса још једном је очитао лекцију краљевима из Мадрида, посебно под обучима, доминирао у скоку и сасвим заслужено крунисао сезону у којој је посебно импресиван био у својој дворани „Фуенте Сан Луис“ - 87:76 (3:1 у серији).



Ово је наранџастима први шампионски трофеј од постанка клуба. И слатка освета за изгзубљено финале Купа краља од истог ривала у фебруару (95:97).

Титула Валенсије је заслужена. Чиста као суза. Овај тим је играо прелепу кошарку. Посебно код куће. А такмичарску на страни, па је пре пет дана направио брејк у Мадриду и већ се тад могло претпоставити да ову шансу неће пропустити. Најзаслужнији за вечерашњу победу били су Жоан Састре (17 поена), а пратили су га Вил Томас (12), Антоин Дио (11), док Реалу није вредело ни што је Серхио Љул био немилосредан и постигао 23 поена. Кључ пораза Мадриђана је што Љуља нико није пратио, јер су следећи најефикасјији били Џејси Керол(11) и Густаво Ајон (10).



Валенсија је растирула Реал у скоку. Имала их је чак 21 више у укупном збиру. А чак 18 под кошем екипе Пабла Ласа, из чега су ницали други напади и поентирање што за из рекета, што из отворених позиција.

За велико славље навијача. И за потврду да је пораз у финалу Еврокупа, кад им се против Уникахе у последњој четвртини укочила рука (испустили +11), било само лоше вече.

Ово је њихово!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар