Сезона из снова - трипла круна Црвене звезде!

Екипа Црвене звезде трећу годину заредом постала је шампион Србије, пошто је у финалу са 3-0 у серији савладала ФМП.  Триплета! Круна Звездине доминације! Црвено-бели још једном поразили ФМП (87:57) и стигли до 18. трофеја домаћег првенства.

Кошарка 16.06.2017 | 21:50
Сезона из снова - трипла круна Црвене звезде!
Доминација Црвене звезде у овој сезони комплетирана је у финалној серији МОЗЗАРТ Суперлиге. Екипа Дејана Радоњића је и у трећој утакмици нанела убедљив пораз ФМП-у, који још једном није имао снаге да ово финале учини узбудљивим, па се екипа Дејана Радоњића домогла трећег трофеја у овој сезони и треће узастопне шампионске титуле -87 :57.

Одговорном игром у одбрани домаћин је већ на самом старту утакмице дошао капиталне предности, а ношени нападчиким набојем најбољег играчем ове финалне серијеОгњеном Добрићем црвено-бели су још једном су потукли састав Душана Алимпијевића у свим сегментима кошаркашке игре, али и добили играча који би већ у наредној сезони могао да надомести одласке кључних играча.

Утакмица је била решана већ након прве деонице, када је предност износила 21 поен разлике, (30:9) па је славље у дворани Александар Николић већ после 10 минута игре могло да почне. Са друге стране узаврела атмосфера са трибина унела је додатно самопоуздање у нападачким акцијама домаћина, па је био и атрактивних потеза, док је са друге стране госте из Железника учинила потпунон дезорјентисаним.

Уз Добрића, који је меч завршио са 25 постигнутих поена, расположен је био и Немања Дангубуић, чија је енергија била нешто са чим одбрана гостију није могла да се носи.Радоњић је ситуацију на терену искористио да пружи готово равномерну минутажу свим расположивим играчима.

Са друге стране ФМП поново није имао играча који би од самог почетка меча преузео одговорност и одупрео се растрчаном домаћину. Изнад суштог просека издигли су се само Алекса Раданов и Ајзеа Остин, уједно и најефикаснији играчи у редовима гостујућег тима.

Кошаркаши Црвене звезде трећи пут заредом су прваци Србије!

Пред 6.000 људи у узаврелој дворани "Александар Николић", ФМП Железник је очекивано савладан и у трећој финалној утакмици - 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)!

Звезда је тако одбранила примат у српској кошарци добивши 18 од 19 утакмица за нешто мање од два месеца, колико је трајало домаће првенство.

Титулу првака је, као и претходних година, подигао капитен Лука Митровић, који није желео да прича о одласку из Звезде, ове недеље најављеном на иностраним кошаркашким порталима.

Расположени Огњен Добрић постигао је 25 поена за само 19 минута проведених на паркету, Немања Дангубић додао је 16 поена, а остали допринели тријумфу колико је требало. У листу стрелаца нису се уписали само Дион Томпсон и "ровити" Стефан Јовић, кога је Дејан Радоњић подигао са клупе тек у последњем минуту.

Добрић је по завршетку меча добио два трофеја, намењена најбољем стрелцу и најкориснијем играчу (МВП) финалне серије.

Овај експлозивни крилни кошаркаш својим партијама је најавио да ће преузети значајнију улогу следеће сезоне, када ће Звездин тим вероватно изгледати много другачије него сада.

У редовима "пантера", који су елиминацијом Партизана у полуфиналу остварили свој максимум, издвојили су се са по 13 поена Ајзеја Остин и 19-годишњи Алекса Раданов, кога навијачи од јесени очекују у пругастом црвено-белом дресу.

Утакмицу су уживо пратили селектор "А" репрезентације Александар Ђорђевић и његов асистент Јовица Антонић, као и бивши првотимци црвено-белих Бобан Марјановић, Маик Цирбес, Василије Мицић...

Звездини навијачи још једном су изнели свој став о тренеру Радоњићу, коме по завршетку сезоне истиче уговор, истакавши транспарент "Нови уговор за Деја".

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ФМП 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)

Дворана: Александар Николић

Гледалаца: 6.500

Судије: Оберкнежевић, Николић, Јевтовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 5, Дангубић 16, Митровић 7, Лазић 7, Добрић 25, Симоновић 7, Џенкинс 5, Гудурић 4, Кузмић 5, Бјелица 6.

ФМП: Раданов 13, Давидовац 4, Апић 8, Бурсаћ 6, Шешлија 7, Кутлешић 3, Љубичић 3, Остин 13.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар