Зеље за фотеље "цијепају" ДНС

Чубриловић је оптужио Балабана да намеће своје кадрове мимо унутарстраначког договора, док он гура синовог кума Бориса Међедовића за директора бањалучког ДЕПОТ-а умјесто Нове Грујића

Република Српска 16.06.2017 | 19:38
Зеље за фотеље "цијепају" ДНС
Сукоби унутар Градске организације Демократског народног савеза у Бањалуци достигли су кулминацију након што је на дневни ред дошао избор директора у градским предузећима.

И до сада је било несугласица између предсједника ГО ДНС Бањалука Недељка Чубриловића и Будимира Балабана, донедавно члана Предсједништва ГО ДНС и актуелног предсједника бањалучке Скупштине, али никада није било овако отвореног сукоба који ће вјероватно завршити дефинитивним разлазом.

Сукоб је изашао из страначких оквира и постао предмет медијских опсервација и прије него што се Балабан није појавио на изборној скупштини странке 3. маја, на којој је Чубриловић поново изабран за предсједника Градске организације у Бања Луци.

Ствар је отишла толико далеко да је доведен у питање и коалициони споразум СНСД-ДНС-СП, по којем је ДНС-у припало мјесто предсједника градског парламента. Наиме, због иницијативе да се формира клуб одборника у којем би се уз Балабана и још два одборника ДНС-а нашли и одборници Социјалистичке партије и један независни одборник, дошло је до праве пометње у редовима ДНС и СП.



Из руководства бањалучког ДНС-а Балабана оптужују за самовољу и кршење страначке дисциплине, јер је доставио властиту листу кадрова за функције на локалном нивоу, мимо оне коју је утврдило Предсједништво ГО. Балабан узвраћа да није у питању никакав хир, већ покушај да се супротставе неодговорном понашању страначких централа ДНС и СП које злоупотребљавају изборни труд својих одборника.

-Градски одбор ДНС покушава на све могуће начине да изолује кадрове странке који су направили одличан изборни резултат. У почетку су то били спорадични случајеви, а сада је то све попримило обиљежја хајке, рекао је Балабан у интервјуу за магазин Фактор, наглашавајући да му смета што у бањалучком ДНС-у „провјерене кадрове сматрају непријатељима“.
Балабан је очито алудирао на Нову Грујића, директора бањалучког ДЕПОТ-а, којем првог јула истиче мандат, а актуелно руководство странке на челу са Чубриловићем не жели да га задржи на тој позицији јер га сматра Балабановим човјеком.

Ново Грујић је у ДНС прешао из Српске радикалне странке РС 2010. године са готово комплетним градским одбором. Одборнички мандат је освојио два пута, 2012. и 2016. године, када је освојио 1.903 гласа. Одрекао се одборничког мандата да би остао на мјесту директора Регионалне депоније Бањалука (ДЕПОТ).

ЧУБРИЛОВИЋ  ЗАБОРАВИО ДОГОВОР

Међутим, након избора новог руководства ГО ДНС Бањалука, нови-стари предсједник Недељко Чубриловић је напрасно заборавио договор и сада не жели да Грујић буде поново изабран за директора ДЕПОТ-а.

На конкурс са директора ДЕПОТ-а, који је недавно расписан јер актуелном истиче мандат 1. јула, јавило се шест кандидата. Тројица нису испуњавала конкурсом прописане услове, па су у игри остали Ново Грујић, Радован Калаба и Борис Међедовић.

Калаба је био директор некадашњег БОБАР осигурања и Банке Српске која је у стечају. О његовим референцама и учешћу у сумњивим пословима због којих су покренуте истраге, овдје нећемо говорити.

Много занимљивији је трећи кандидат, Борис Међедовић, тренутно запослен у Фонду здравственог осигурања РС, на позицији руководиоца Службе за инострано здравствено осигурање.



Међедовић је стекао диплому правника пословног права - 180 ЕЦТС на бањалучком АПЕИРОН-у и нема конкурсом прописано искуство на руководним позицијама директора или директора сектора. Међутим, оно што га „квалификује“ за директора ДЕПОТ-а јесте кумство са Чубриловићевим сином Ђуром, са којим је заједно ишао у школу.

Да ствар буде још занимљивија, Међедовић станује у истој згради у којој се налази сједиште ДЕПОТ-а у Бањалуци, на Булевару Живојина Мишића 17. Уколико му се посрећи и кум га прогура за директора, моћи ће да се у папучама спусти са горњег спрата на ново радно мјесто.

ГРУЈИЋ НЕПОЖЕЉАН ЈЕР ЈЕ УСПЈЕШАН

За разлику од већине директора градских предузећа која грцају у дуговима, Ново Грујић је од јуна 2013., од када је на челу ДЕПОТ-а, остварио значајне резултате. Прошлу пословну годину је завршио са око 270.000 КМ нето добити и вратио око 750.000 КМ кредитних обавеза предузећа.



Плате за 43 радника се исплаћују редовно, са свим плаћеним доприносима, а на рачуну предузећа се тренутно налази око 800.000 КМ. Зато је врло занимљиво да ДНС, чији лидер Марко Павић стално потенцира квалитет својих кадрова на руководним позицијама, не жели таквом директору да продужи још један мандат.

Биће занимљиво пратити и понашање градоначелника Игора Радојичића и видјети хоће ли се он оградити и од овог случаја, као што је то учинио у вези са директором највећег градског губиташа, Топлане, Мићом Миловановићем, за кога се испоставило да два пута годишње прима плату од 8.000 КМ.
Наиме, ДЕПОТ је регионално предузеће у државном власништву, али са највећим удјелом Града Бањалука, који контролише Надзорни одбор и има свог представника у Скупштини овог привредног друштва.

Уколико се то догоди, онда би се могло испоставити да приче о 300 дунума земљишта ДЕПОТ-а на које су бацили око градски тајкуни, имају основа.

Довољно је рећи да бањалучка Чистоћа, која је у власништву МГ Минда, односно Младена Милановића-Каје, годишње плаћа око 2.000.000 КМ ДЕПОТ-у. Уколико би се власничка структура промијенила у корист МГ Минда, тада би Каја плаћао сам себи.

Такође, за будућег директора  ДЕПОТ-а је заинтересован и Еко Еуро Тим Драшка Илића, којем је ДЕПОТ активирао и наплатио банкарску гаранцију на 650.000 КМ јер није извршио уговорене радове на уређењу депоније, које су финансирали Свјетска банка и Европска комисија.

Ново Грујић је против ових комбинација, због чега за Чубриловића и остале није пожељан у још једном мандату директора ДЕПОТ-а.

(Истинито)

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Зоки

16.06.2017 17:58

Дали це икад сванути РС да неко похапси ове старкеље и криминалце који у наследје остављају криминалцице из своји Породица,и то ти је оно с кољена на кољено.Да сам знао 90ти да xе овако бити послије рата,био бих први који је побјегао преко гране,цаст оним који су побјегли,капа доле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

16.06.2017 18:13

У праву си,нема краја криминалу.Народ по обичају чека да неко други мијења стање у држави,нико од себе не полази,што баш ја.Глупанима и треба оваква лоповска власт,без обзира да ли позиција или опозиција владала.Само нека краду поред оваквог народа укинуће и РС и то врло брзо.Неко ће и то добро уновчити.

Name

ДЕГОТХИА

16.06.2017 18:35

МОЖЕ ЛИ НАС ИКО ЗАШТИТИ ОД ОВАКВОГ ЧУБРИЛОВИЋЕВОГ НЕПОТИЗМА КОЈЕ НЕМА ГРАНИЦЕ - САМО ОНАЈ ШТО ЗАПАЛИ РИМ БИО ЈЕ ГОРИ ОД ЊЕГА...

Name

xx

16.06.2017 18:48

Стара комунистичка гарда.

Name

јово

16.06.2017 19:34

Међед са апериона.

Name

Избори

16.06.2017 20:01

Цији је онај рекетас криминалац Боби Станаревиц? Будин или Цубрин?

Name

нико

16.06.2017 20:28

Колико их је са приватних факултета у институцијама мајко мила.

Name

Гавран

17.06.2017 22:04

Ма ови су мила мајка,ДНС ив кадар на мјесту Директора Агенције за Осигурање гос. Славен Д. Напредује на лествици криминалаца петом брзином. Цовјек поред високе плате и осталих принадлезности мјесецно отвори и по један Тех.Преглед,наравно на супругину фирму. А индустрија осигурања пропада. Сто је најзалосније дозволио је велико прање новца Приватних Осигурања.

Name

Јана

18.06.2017 08:46

Ма нема у ДНС непотизма они се одлуцно боре против тога осим кад је њихова родбина И кумови у питању

Name

Ре нико

18.06.2017 08:52

Сви такви су у институцијама

Name

сдсовавц

18.06.2017 22:04

неце друзе никад сванути све ове старкеље поцевси од цубриловица касиповица павица ковацевица су директори неких предузеца вец 30 година кад се једном навикнес на фотељу друзе није лако из ње изаци а са оваквим узасно глупим и ретардираним напаценим народом неписменим мозес радити ста хоцес да није овог интернета глупани никад ни не би знали који су ово криминалци али ово је рс нема судова нема дрзаве и цао.

Name

Пензионер

16.06.2017 18:07

Ако је успјесан и треба га замјенити сто би он једини бијо повласцен у односу на све оне успјесне који су замјењени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.06.2017 18:24

Прогласице Нову лудим јер је пријавио 270 000 добити. И јос ... "Довољно је рећи да бањалучка Чистоћа, која је у власништву МГ Минда, односно Младена Милановића-Каје, годишње плаћа око 2.000.000 КМ ДЕПОТ-у. Уколико би се власничка структура промијенила у корист МГ Минда, тада би Каја плаћао сам себи. Такође, за будућег директора  ДЕПОТ-а је заинтересован и Еко Еуро Тим Драшка Илића, којем је ДЕПОТ активирао и наплатио банкарску гаранцију на 650.000 КМ јер није извршио уговорене радове на уређењу депоније, које су финансирали Свјетска банка и Европска комисија. Ново Грујић је против ових комбинација, због чега за Чубриловића и остале није пожељан у још једном мандату директора ДЕПОТ-а" .

Name

Зоки

16.06.2017 19:05

Цитајуци ове коментаре као сто је излозио Пемзионер и њему слицни,никад ова РС неце на зелену грану,ни цудо није сто нам Власт то ради,а и сви други,кад непостујемо сами себе па ни друге,неморамо се слагати у мисљењима,али хајде да се постујемо и невредјамо,какав смо ми то Народ.

Name

Шимширпашић Савудин

16.06.2017 20:03

Која је логика за ударну вијест постављати унутарстранацке размирице маргиналне странке и то локалног нивоа те маргиналне странке?

Name

Игор Савановиц

16.06.2017 18:11

Ново Грујиц је најпостенији цовјек у ДНС-у ! Цовјек је имао висе прије политике него сто је добио од политике . Не интересују ме десавања у том васем тамном вилајету али овог цовјека бих подрзао увијек на сваки нацин, људски .

ОДГОВОРИТЕ
Name

средио ми преко везе ...

16.06.2017 18:34

Ј.... те Ново Грујиц. стави му слику на свој зид, не трпај је на тудје. Јака ствар - твоја реклама.

Name

Игор

16.06.2017 18:54

Па написи прво како се зовес. Послије избаци те ријеци са ј мису мали.

Name

ннн

16.06.2017 21:28

Ново Грујиц је заврсио каријеру сто се тице директоровања, вријеме је и било!

Name

Чубриловиц

17.06.2017 17:23

А ста је то лосе Грујиц урадио па да га смјене? Да цујем ННН?Мајмуне Није заврсио и бице опет директор,а ви цркните од муке.

Name

васиљ

18.06.2017 09:10

Ново Грујиц је један домацин прије свега нормалан цовјек.Имао сам једну малу замјерку када је отисао од Михаљице,али му опрастам јер са малим Михаљицом п..и стално уз вјетар и слусати његова тусења не мозе нико издрзати.Грујицу поздрав из кафица код Зеље

Name

борац ВСС

16.06.2017 18:35

Дијеле позиције као да им је оцевина. Мој народе заостали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРКОВИЦИ

21.06.2017 10:33

И НОВО Г. ИМА ЦИСТО САМО ОСНОВНУ СКОЛУ. СВЕ ОСТАЛО ЈЕ МУЉАЗА.

Name

Боле није Борик

16.06.2017 18:36

Недо бог никоме овакве струцњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемесац

16.06.2017 18:59

И У Братунцу направљен договор.Снсд ,ДНС,Уједињена Српска.СДА! 14 ОДБОРНИКА УКУПНО.НОВА СКУПСТИНСКА ВЕЦИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сранко -Братунац

16.06.2017 20:32

Каква Уједиње Српска то је експозитура Снсд а.

Name

лаз

16.06.2017 21:07

Сто је мило то и прицате.Знају у ДНС-у да би то био крај.Мјесец дана неби издрзали.Тамо нема СНСД-а све досљаци и радикали.А Манулац је био у већини па склизнуо.Ко му мозе вјеровати...нико никад висе.Онолико пљували по Трнинићу и да иду са вама.никад....

Name

17.06.2017 06:30

Братунацки политицари су најообицнији олос који се баве сами собом уз употребу примитивних поступака, сељацке и малоградјанске "политике". Али је цињеница да народ на том подруцју и не заслузује боље.

Name

Срк

16.06.2017 19:05

Олоси..сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

16.06.2017 19:26

Тешки шљам и смрад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фијаско

16.06.2017 19:26

Кушшш лешинари, још се хвалите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наивац

16.06.2017 19:45

Па Сдс-Пдп хоце да направе владу Р.С. са ДНС-ом...еее сви сте исти!!!! Туга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скупштина

16.06.2017 19:48

Како је јуче изгледала сједница скупштине види се да је такозвана опозиција највише наплатила.За глас су се дијелили расвјета и путићи.Бањалула нема опозицију све су то корупција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лебан

16.06.2017 19:51

Чубро треба отоћи на љекарски преглед он лоше изгледа а мишеви му помећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чајић Д.

16.06.2017 19:53

Ново Грујић је на свим изборима добио гласове ДНС у и све је заслужио а Босанчић рођак Чубрин је пролазио дописивањем гласова у Пискавици и другим МЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бмw

16.06.2017 20:11

Један је Ново Грујиц,таквог лика и фамилија Адамс би избацила из својих редова.

Name

маx 4

16.06.2017 20:01

Боран Босанциц је смекер, са студија у политику-велико искуство са великих одмора и малих.Макар је несто студирао за разлику од ових са купљеним дипломама од профсора до посланика итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

16.06.2017 20:55

Зато је куповао гласове и дописивао себе уз глас станачког колеге.Заспослио жену,себе у скупштину,сестре,куме ,купио два стана а глуми и вози голфа2 .Као народ ће преварити.

Name

БОБА

16.06.2017 20:04

ПОЗДРАВ СВИМ КАМЕРМАНИМА КОИ СНИМАЈУ ОВЕ НАСМИЈАНЕ ФАЦЕ НЕ КА НАРОД ГЛЕДА КО НАМ КРОЈИ СУДБИНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

16.06.2017 20:07

Добро их похлепа није до сада појела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.06.2017 20:13

Ново Грујић је поштен и добар кадар који увијек донесе гласове ДНС у а они се њега рјешавају.Све су странке исте отјерају најјаче људе.Нисам примјетио на скупштини купљеног папка Зорана Талића .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.06.2017 20:38

1900 људи се слазе са тобом . Ови остали не могу у својој куци скупити 3 гласа.

Name

Партнер

16.06.2017 20:31

ЦУО САМ ДА ЈЕ У БРАТУНЦУ НАПРАВЛХЕНА НОВА ВЕЦИНА.ПА ЗАР ДНС И СНСД МОГУ САД СА СДА?ГЛЕ ЦУДА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крупа на Врбасу

16.06.2017 21:34

Чубриловић је носилац листе непотизма. Он нема право да уређује другима. Снајка збринута, ужа и шира фамилија збринута у скупштини. Одужио се својим подрепашима . Сад шири грађевински бизнис и прави станове. Зато хоће да се отараси Балабана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

17.06.2017 05:38

Ако је ово тачно да стара лопурда Чубро руши Нову Грујића то само потврђује колики је среброљубац . Ја памтим да је он управо превеслао Нову Груића из СРС у тајкунски и омражени ДНС. Он се с њим одмах сликао на прес конференцији пред новинарима и славодобитно најавио појачање говнара преласком кокошара у њихове редове. А сад је спренман да изда. А ко је спреман да изда народ га народски назива п*зда . Па ви сад видите ко је чубро лопурда стара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

17.06.2017 09:34

Ђуро сине зар и ти ?!

Name

БАЊАЛУЧАНИН

17.06.2017 13:18

ДНС је као и СНСД и СП легло криминала и корупције. Лидери самостално управљају и одлучују као да је њихова ћаћевина у питању. Борба за већи удио и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миркан

18.06.2017 06:22

ДНС је показао и учврстио се као партнер без кога нема ништа,са ким се мора рачунати и кога се мора уважавати.Браво ДНС ,браво Павићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдсовавц

18.06.2017 22:20

Браво глупане ретарду један гдје јос има дрзава на свијету да се директори постапљају по принципу колико је ко покрао гласова по селима ове насе селендре зване рс.

Name

сдсовавц

18.06.2017 22:23

сwваки сељациц из било ког села који је до јуце орао њиве коњима и тракторима сад одједном ради у стаклари мислим згради владе покупио од крезубог неписменог народа гласове у вреце и возао летке тог јебеног снсда и днса и ето га са њиве и нектара испред продавнице одједном неки портир тамо у стаклари или опстини итд фуј дабогда потрес од 10 степени срусио све кад је све овако