Сито Алонсо нови тренер Барселоне!

Управа Барселоне саопштила је да је нови тренер клуба Сито Алонсо.

Кошарка 18.06.2017 | 21:30
Сито Алонсо нови тренер Барселоне!
Алонсо је са Барселоном потписао двогодишњи уговор, уз могућност продужетка сарадње на још једну годину. Он ће на клупи каталонског клуба земенити Јоргоса Барцокаса.

Сито Алонсо (41) је у Барселону прешао из Басконије, а раније је тренирао Хувентуд, Билбао и репрезентацију Шпаније до 20 година.

Са Басконијом је претходне сезоне дошао до четвртфинала Евролиге, полуфинала Копа краља и шпанског првенства.

Пуне руке после имају челници Барселоне данас. Прво је завршен посао око довођења плејмејкера Томаса Ертела, каталонски гигант решио је и питање тренера - Сито Алонсопотписао је уговор на две године уз опцију продужетка сарадње за још 12 месеци.

Алонсо у Блауграну стиже из Басконије са којом је освојио седмо место у регуларном делу Евролиге, а потом је испао од московског ЦСКА у четвртфинала.

У шампионату и шпанском Купу краља добацио је са Басконијом до полуфинала.

Пре Басконије, Алонсо је две сезоне тренирао Билбао, а од већих шпанских клубова водио је још и Хувентуд. Са клубом из Бадалоне наступао је и у Евролиги у сезони 2008/09. А као помоћни тренер у том клубу годину дана раније освојио је Еврокуп.

На клупу Барселоне дошао је уместо Јоргоса Барцокаса са којим је раскинута сарадња после очајне сезоне, у којој је Блауграна испала у четвртфиналу АЦБ лиге.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар