Крис Пол би у Денвер због Јокића?!

Денвер Нагетси би уколико се коцкице поклопе могли од лета да буду јачи за суперстар плеја ЛА Клиперса, Криса Пола.

Кошарка 19.06.2017 | 09:15
Крис Пол би у Денвер због Јокића?!
Крис Пол је пред почетак прелазног рока и летње НБА "пијаце" најавио да ће разговарати са Денвер Нагетсима и Хјустон Рокетсима.

Лос Анђелес Клиперси су и ове сезоне остали кратких рукава у плејофу, нису освојили ништа и пред крај ове сезоне било је питање хоће ли се тај тим одржати. Боља од них је била Јута са 4-3 у серији.

После новог неуспеха одржање тима није тако извесно између осталог и због тога што је Пол отворен за разговоре са другим екипама.

Ову информацију пренеле су америчке колеге са ЛА Тајмса, а портал Денверстифс који се бави играма Нагетса сматра да би то Денвер без размишљања требало да доведе Криса Пола, ако му се укаже прилика.

Мада је Полово размишлање о Нагетсима изненадило и Денверстифс, они наводе да Пол вероватно неће озбилније разговарати са екипом Николе Јокића ако Денвер не планира још појачања током лета.

Американци не верују да би Нагетси могли да буду и само покриће, односно сигнал другим тимовима да шаљу озбиљне понуде Полу. Не верују у то зато што Пол може од било ког тима да тражи велики новац и да тај новац добије, с тим што би тимови морали да растерете свој селери кеп.

Денвер би као једна од "најјефтинијих" екипа у лиги могао да направи места за плату Криса Пола. У свом тиму на месту плеја Нагетси имају Џамала Мареја, Џамира Нелсона и Емануела Мудиеја, па би барем један ако не и двојица испали из ротације.

Највећа вероватноћа је да би отишао Нелсон, а готово је извесно да би у Денверу да задрже Мареја јер по потреби "Плава стрела" може да игра и бека.

Интересовање једног суперстар играча за малу и не превише популарну франшизу из Колорада може да буде и знак да у Денверу имају потенцијала за квалитетан тим у коме већ стасавају играчи попут Јокића, Мареја, Хериса, Ернангомеса. Јокић је пажњу Криса Пола привукао трипл даблом против Клиперса (17 поена, 14 скокова и 11 асистенција) у победи 129:114. када је плеј Клиперса рекао да ће Нагетси сигурно доспети у плејоф ако тако наставе да играју.

"Грумење" је остало без доигравања после утакмице против Портланда, али би једно или два појачања већ наредне сезоне могли да покрену или преокрену многе ствари на Западу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар