ЕП: Српкиње крећу у одбрану трона!

Српске кошаркашице утакмицом против Грчке у суботу крећу у одбрану европског злата на шампионату у Прагу.

Кошарка 15.06.2017 | 18:45
ЕП: Српкиње крећу у одбрану трона!
Селектор Стеван Караџић истиче сјајну атмосферу која влада у екипи која је пред две године била првак Европе у Будимпешти, а прошле бронзана на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру

"Грчка је незгодан и искусан противник, имају пет-шест играчица преко 30 година, ове сезоне њих неколико је играло заједно у Олимпијакосу. Немају баш дугачку клупу, мораћемо да их добро притиснемо у одбрани и изморимо, пошто немају много адекватних измена. Надам се да ће утакмица бити у високом ритму јер нам то одговара", рекао је Караџић.

Када је у питању здравствени билтен, Ана Дабовић нормално тренира, а ускоро ће и Соња Петровић полако да се укључи после повреде.

"Соња је један део одрадила у среду и надам се да ће за дан-два ситуација са њом бити још боља. Трудићемо се да је што мање користимо, док се не буде осећала максимално добро".

Петровићева највероватније неће бити у конкуренцији за дуел са Гркињама.

"За сада, како стоје ствари, не верујем да ћу одиграти прву утакмицу, а за даље ћемо видети... Битно је да су остале девојке спремне, Ана се углавном вратила у тренинг. Верујем да ће оне бити толико добре да ја нећу ни осећати потребу да се претерано брзо враћам", навела је Соња.

Капитен Јелена Миловановић наглашава да добро познаје првог противника на ЕП.

"Евина Малци им је најбоља играчица и то убедљиво, а имају још две које доминирају. Наравно, ту је и осталих 12, али ако водећи трио зауставимо, биће лакше играти. Ми смо спремне и то је најбитније, идемо да дамо максимум и надамо се победи", закључила јеЈелена.

Утакмица између Србије и Грчке игра се од 18 часова, а, поред Србије и Грчке, у истој групи су још Француска и Словенија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар