Реал на кољенима, Валенсија пред титулом!

"Ла Фонтета" у петак би могла да дочека први шампионски пехар у историји! Мадриђани, актуелни шампиони, притерани су уз зид.  Краљ је на коленима, Валенсија ставила руку на круну! Реал губи са 2:1 у финалној серији, а четврти меч опет се игра у Валенсији.

Кошарка 14.06.2017 | 23:30
Реал на кољенима, Валенсија пред титулом!
Кошаркаши Валенсије налазе се пред историјским успехом - освајањем прве титуле првака Шпаније. Валенсија је вечерас на свом терену савладала мадридски Реал са 81:64 (11:16, 25:19, 23:16, 22:13) и повела са 2:1 у финалној серији.

И следећи меч кошаркаши Валенсије играју на свом терену и за два дана имаће прилику да пред домаћим навијачима да освоје трофеј.

Екипа Педра Мартинеза одиграла је једну од најбољих утакмица у сезони и у другом полувремену раставила Реал на просте чиниоце.

Краљевски клуб је добио само прву четвртину и деловало је да на основу првих 10 минута да би Реал могао да врати брејк. Али, Валенсија је узвратила јако.

Трио Вил Томас, Бојан Дубљевић, Фернандо Сан Еметерио размонтирао је краљевски клуб под оба коша толико да се гости нису опоравили до краја утакмице. Томас је убацио 16 поена, један мање постигао је Сан Еметерио, док је Дубљевић додао још 14.

Код Реала пословично најбољи био је Серхио Љуљ са 16 поена, Густаво Ајон постигао је 15, а Лука Дончић уписао је 13 поена и осам скокова.

Валенсија је направила брејк и сачувала га!

Иако су Фајнал-фор дочекали као најуспешнији евролигаш, иако су до тада већ имали освојен Куп краља и били апсолутни фаворити за одбрану титуле у Шпанији, кошаркаши Реала сада морају да спасавају и шампионски трофеј и комплетну сезону!

До ивице те литице, на којој би донедавно одлична година могла да постане веома неуспешна, Мадриђане су довели играчи Валенсије, наневши им у среду пораз и у својој дворани, у трећој утакмици финалне серије АЦБ лиге!

ВАЛЕНСИЈА - РЕАЛ 81:64 (11:16, 25:19, 23:16, 22:13)

После стегнутог почетка (и шута за три 2/11), екипа Педра Мартинеза потпуно је "самлела" краљевски клуб, убацивши до краја утакмице још десет тројки из 15 покушаја!

Вил Томас (16 поена), Фернандо Сан Еметерио (15), Бојан Дубљевић (14, 6 ск), Ромејн Сато (8) и остатак домаћег тима низао је ударце и срушио госта други узастопни пут. Док се меч ближио крају, предност Валенсије је расла, а нервозни Мадриђани су се све више уздали у шут за три поена, који је заказао (7/30) и такође их "погурао" у веома тешку ситуацију.

Лидер Реала Серхио Љуљ је тражио решење, али је и он половину од својих 16 поена постигао са линије пенала, посебно у другом делу. Погледи Мадриђана били су усмерени и ка Густаву Ајону (15 п, 8 ск), као и Луки Дончићу (13, 8 ск), али ни они нису налазили начин да тргну фаворита и да после доброг почетка спрече пад.

Четврти меч серије биће одигран у петак, од 20.30 часова, и могао би да приреди заиста велико изненађење, у традиционално најузбудљивијем европском плеј-офу!

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар